palpal

Bez gaća pred Bakira!?

I dok je Milorad Dodik razgovarao sa turskim predsjednikom Redžepom Taipom Erdoganom, pozdravivši ga ponovo bratski sa merhaba efendijo i braćo turski askeri, njegov mandatar Zoran Tegeltija došao je i sjeo na kanabe pred Bakira Izetbegovića. Bakir je toliko ponizio povozite i poslušne SNSD-ovce da je pred Tegeltiju istakao ratnu zastavu BiH, pored barjaka SDA i Bosne i Hercegovine, a mandatar se snishodljivo smijuljio pred kamerama kao da sjedi na tuti. Šta im radi Bakir, svaka mu čast! Gdje je sada Deklaracija SDA, referendum, odcjepljenje, smjene kadrova …

 

Donedavno velike srbene i patriote, koje su vodile kampanju protiv opozicionh „izdajnika“, „bakirovaca“ i „poturica“ sa slagonom „Pod zastavom Srpske“, tvrdili su da nijedan sastanak neće u Sarajevu održati bez srpske trobojke, ali posle samo par mjeseci sada kleče pred ratnom zastavom Armije BiH i zelenim barjakom Islamske zajednice BiH sa zvjezdom i polumjesecom!?

Šta bi sa velikim patriotama, kakvi su ovo veliki zaokreti!? I dok za 19 nerazvijenih opština u Srpskoj, koje zauzimaju skoro četvrtinu teritorije, daju 19 000 maraka, za Islamski centar u Doboju Dodik daje 100 000, jer valjda sada posle izbora hodže manje arlauču. Nisam siguran, trebalo bi provjeriti, al vjerujem da su i bez gaća, ponizno i pognute glave, došli na sećiju pred Bakira, poljubili mu ruku i zastavu Armije BiH,  za NATO i sve ustupke spremni, samo da ih Bakir primi, dokopaju se vlasti, fotelja i Savjeta ministara BiH.

Samo se pitam gdje sad nestaše i što zaćutaše sve one silne patriote, srbende, čast i bruke otadžbine, što su me godinama pljuvali, napadali i pitali jesam li se osunetio u Sarajevu?

Ali neka, tako i treba, jeftinim malim miševima i jeste mjesto u rupi.

Nebojša Vukanović