palpal

Беспућима истока Српске

Иако најављен, први снијег на цестама изазвао је застоје и бројне проблеме, и поново изненадио путаре. Синоћ сам прешао преко три планинска превоја, Чемерно, Пријеђел и Рогој, и од Гацка до Пала за 5 сати вожње срео сам два чистача снијега на путу. Возачи чистача снијега су се трудили да помогну возачима, један чистач преко Рогоја је шлепао приколичара да изађе на врх превоја, али је примјетно да механизације на путевима недостаје, и да два чистача нису довољна да очисте 150 километара путева у планинским крајевима.

Путари не могу бити боље организовани и боље радити ако се има у виду поражавајућа чињеница да се на челу Путева Српске налази Ненад Нешић, о коме је толико тога казано и написано да је сувишно трошити ријечи. Влада је потрошила средства да постави табле „Добро дошли у Републику Српску“ али су оне сувишне, јер је по лошим путевима лако схватити и без табли кад сте ушли у Српску. Тачно до ентитетске границе је сређен асфалт и добар пут, а чим пређете у Српску, било  на Жегуљи, Подвележју, Долу или Врацама у Сарајеву, рупе, оштећења,колозрази и улегнућа су јасан показатељ да сте дошли на територију којом управља Милорад Додик и његови сатрапи попут Ненада Нешића.

Путеви су један од показатеља „бољег“ и „јачег“ ентитета, како су то некад вољели да кажу Жељка и Миле, и гдје нас је довела разбојничка скупина која се нажалост налази на челу Републике Српске.

 

Небојша Вукановић