palpal

Beogradski đaci i mi provincijalci

Ne mogu se osvrtati na svako režanje i napade, ali nikako ne stižem da odgovorim na napade mojih bivših koleginica, koje su me nedavno napale svojim prefinjenim stilom beogradskih đaka, koristeći vokabular kojih bi se postidio i kočijaš. Vjerovatno ih je malo ponijelo, tako elegantne i prefinjene uz čašicu vina, pa su počele priču svojih mentora da sam izdajnik, plaćenik, miljenik Baščaršije i reketaš koga Trebinjci preziru.

Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali bude korisno. Neke moje bivše „kolege“, „novinari“, u stvarnosti ulizice moćnika na vlasti, baš su lijepo napredovali nakon što su novinarska pera zamijenili direktorskim i foteljama portparola, te tako dobro unovčili neku svoju malu medijsku moć i portal koji su napravili. Posebno su to dobro znali da urade pojedini „beogradski đaci“, kao ABBA i MSV, koji su neka samoproglašena elita u odnosu na nas provincijalce koji smo studirali u nekim malim mjestima i provincijama, poput susjednog Nikšića, jer je to za naše roditelje bilo daleko lakše i jeftinije.

Sve do 2012. godine vlast nije obraćala puno pažnje na internet medije, u Trebinju je dominirao portal „Trebinje danas“, a nakon što sam 2012. godine osvojio gotovo 5000 glasova ili 28% izašlih na lokalnim izborima i pokazao kakva je moć interneta, jer sam se uglavnom u kampanji bazirao na svoj sajt, društvene mreže i Jutjub kanal, portali u Trebinju počeli su da niču kao pečurke poslije kiše. Često iza njih stoji prljavi novac opljačkan od naroda, i vladajuća Partija.

Mnogi su dobro unovčili služenje lokalnim moćnicima, na koje su čak i ponosni pa objavljuju fotografije „radno-konsultativnih“ sastanaka sa svojim mentorima, a najdalje su otišle drugarice Ana i Milosava. U početku su pokušavale da me kopiraju, posebno ABBA koju su zbog kritika na račun vlasti zvali „Drugi Vukan“ ali su ubrzo shvatile da je daleko lakše i unosnije služiti moćnicima nego ih kritikovati, pa su brzo promijenile ploču, prvo izdale profesiju, ostavile posao na ATV-u i SRNI, a potom još sebi drsko dale pravo da drugima drže slovo o moralu, poštenju i standardima.

Iako njihove „portaloide“ gotovo niko i ne čita, ABBA i MSV su dobro unovčili svoj sluganski odnos prema Luki, Mišeljiću, Iliji Tamindžiji i ostalim moćnicima, pa pored dobro plaćenih poslova i funkcija u javnom sektoru dobiju i malo bakšiša, prebacivanjem novaca iz elektro-energetskog sektora, grada Trebinja i ostalih javnih preduzeća i ustanova na njihove račune tašna-mašna firme „BAM konsalting“ koji su osnovale.

Pošto vrsni beogradski đaci poštuju norme i standarde u novinarstvu, ali na specifičan način napadajući kritičare vlasti a nikad im ne pružajući priliku da odgovore, neću se voditi njihovim primjerom i dajem im do petka vremena da napišu i kažu kako su postavljene na funkcije direktorice Gradske biblioteke i portparola Elektroprivrede Srpske, kako su osnovale firmu „BAM konsalting“ na adresi stana Milosave Supić Vuković u Gorici, da li je firma naziv dobila po početnim slovima imena Božo -Ana -Milosava (ekipa sa naslovne fotografije), koliko su dobili novaca iz javnog sektora za „usluge savjetovanja, konsaltinga i promocije“ i kako su ABBA i MSV kupile nedavno nove stanove u elitnom poslovno-stambenom kompleksu sa bazenom u centru Trebinja?

Uz odgovor bih volio da napokon otkriju tu veliku tajnu, pošto su na izvoru informacija, uz Luku, Iliju i lažnu „elitu“, ko me to plaća i kome da ne uzimam toliko!

Razumio sam ih donekle dok su me pljuvale i javno napadale za sinekuru, pravdajući se kako moraju, i dobro naplatili svako slovo izneseno protiv bivšeg kolege i „prijatelja“, ali treba posvirati i za pojas zataknuti.

 

Nebojša Vukanović