palpal

Beogradske maske, očekivani sastanak i neočekivan napad TV UNA na Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je juče na svom instagram profilu da se u Beogradu sastao sa čelnim ljudima Republike Srpske, članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem. Vučić se zahvalio rukovodstvu Srpske na čestitkama te istakao nastavak dobre saradnje!

Ovu objavu da radošću su dočekali u SNSD-u i režimskim medijima, pa su odmah kao udarnu vijest objavili da se bratska sloga i saradnja nastavlja i da će i dalje biti jedinstveni.

 

Vučić nije spomenuo niti se zahvalio liderima opozicije u Srpskoj, koji su mu takođe poslali čestitku i uoči izbora pozvali da se glasa za SNS i Vučića. Poštujem predsjednika Srbije, ali se potvrdilo da sam bio u pravu kada sam rekao da se opozicija ne treba miješati u izborni proces u Srbiji, jer se otvara Pandorina kutija i daje određena vrsta legitimiteta uzajamnom prekograničnom miješanju u izborne procese, što je jako opasno, a Nenad Čanak je već poslao poruku u tom smjeru.

Ne želim likovati jer se potvrdilo da sam bio u pravu, ali ipak stvari nisu baš onakve kakve se žele prikazati u javnosti i treba čitati između redova. Sinoć u 20 časova na TV UNA, iza koje preko povezanih lica stoji Milorad Dodik i njegova porodica, emitovana je emisija „Lice pravde“ u kojoj se govorilo o ubistvu pokojnog Olivera Ivanovića na Kosovu, te vezama navodnih ubica i naručioca sa predsjednikom Srbije i licima iz njegovog okruženja koji se nalaze na čelu Srpske liste. Jasno je da ništa nije slučajno, niti je ovaj prilog promakao Vučiću, koji je, nema sumnje, razumio poruku koju mu je poslao Dodik.

Biće veoma zanimljivo vidjeti rasplet situacije jer su ovo prvi izbori u Srbiji a da se u kampanji nijednom nisu sastali i slikali Vučić i Dodik. Da li ima šumova na vezama, da li će se Vučić distancirati od Dodika i igrati na Željku, kojoj je nedavno dao ordenja i cvijeće za rođendan, ili na neku drugu kartu, ostaje da se vidi.

Jedino što je jasno je poruka opoziciji da se mora uzdati „u se i u svoje kljuse“, i igrati iskreno sa narodom otvorenih karata, bez kalkulisanja, jer je to jedini recept za pobjedu na izborima u oktobru.

 

Nebojša Vukanović