palpal

Bakirove drske i smišljene provokacije iz Fazlagića Kule

Kao što sam i najavio na početku krize posle odluke Valentina Incka koja je podigla tenzije do usijanja, počela je ping-pong igra i dogovoreno nabacivanje loptica između Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, ključnih figura Osovine zla, sa ciljem da se podstakne mržnja i međunacionalne tenzije. Bakiru je bilo malo što je prije par dana zveckao oružjem, prizivao rat i govorio kako se mora jačati namjenska industrija i naoružati Federacija BiH kako ne bi bili nespremni i slabo naoružani ako dođe do novog rata, pa je danas prijetio osvetom, i to iz Fazlagića Kule, zloglasnog ustaškog uporišta iz Drugog svjetskog rata.

Nakon potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića, koji je prošlog mjeseca provocirao iz Trebinja i pozivao na ukidanje Republike Srpske, danas je u Hercegovinu došao njegov šef Bakir da podiže tenzije i govori o osveti, i tobože izgradnji „evropske države“ po ideji njegovog oca Alije opisane u Islamskoj deklaraciji, a koju neuspješno grade 30 godina.

Nemoguće je da se u Kazanima iznad Sarajeva, Čemernu kod Ilijaša i na drugim srpskim stratištima u Federaciji BiH postavi bilo kakvo obilježje postradalim nedužnim srpskom civilima, ženi i djeci, i da se postavi ploča bez krsta kako bi se ukazali na užasan ratni zločin i stradanje, a u Gacku postoji čak obilježje poginulim ustašama zloglasne Pavelićeve Nezavisne Države Hrvatske, šahovnica sa prvim bijelim poljem!

U Fazlagića Kuli, zloglasnom ustaškom uporištu i ključnom sjedištu Nezavisne Države Hrvatske u istočnoj Hercegovini, podignut je spomenik sa obilježjima Armije BiH i imenima poginulih vojnika mostarkog Bataljona „Šargan“ Armije BiH, koji su uglavnom poginuli u borbi sa regularno snagama Hrvatske vojske u Mostaru i dolini Neretve.

Sramno je dodatno podizati tenzije i smišljati provokacije kako bi se unio nemir, skrenula pažnja sa ključnih problema, i svima mora biti jasno da se radi o dogovorenoj igri Dodika i Bakira, i da se ponašaju baš onako kako sam najavio.

Čudno je kako je Boračka organizacija Gacka, lokalna i republička vlast SNSD-a, dopušta da se u Fazlagića Kuli bez dozvole podiže spomenik Armiji BiH, i da li je to dio tajnog sporazuma načelnika Ognjena Milinkovića, SNSD i SDA u Gacku?

Opširnije u video prilogu..