palpal

Bakirov „veto“ i novo poniženje Srpske

Velike lažne srbende i patriote Milorad Dodik i njegovi SNSD-ovci doživjeli su novi šamar i javno poniženje od svog partnera Bakira Izetbegovića i SDA. Imenovanje kontraverznog Mlađana Božovića za novog ministra za ljudska prava u Savjetu  skinuto je sa Dnevnog reda Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH jer je Bakir stavio „veto“, pa u Savjetu ministara BiH sjede samo dva Srbina , a sa druge strane su po tri ministra Bošnjaka i Hrvata!? Pored toga nisu imenovani ni srpski kadrovi za zamjenike ministara u pojedinim resorima, jer je Dodik puzajući pod ponižavajućim uslovima pristao da uđe u Savjet ministara BiH.

Kapitulacija, ponizno puzanje pred Bakirom uz vapaj „primi me Bakire“, davanje ključnih resora SDA i HDZ-u, otvaranje vrata NATO pakta i potpisivanje ANP-a, koji je preimenovan u Program reformi,  da davanje novaca za islamske centre i džamije, uz javno izvinjenje za arlaukanje hodža, izgleda da nije bilo dovoljno, pa Izetbegović nastavlja da javno ponižava, ne samo lažnog patriotu Milorada Dodika, već i cijelu Republiku Srpsku, jer je to SNSD svojim ustupcima, klečanjem i uzmicanjem dozvolio. Očekujem da  „bakirovci“ iz SNSD-a odgovore šta se dešava, zašto Srbi imaju samo 2 ministra u Savjetu ministara BiH, i kako to da Bakir određuje ko će iz Republike Srpske biti ministar u Sarajevu!?

To je prava izdaja i poniženje Republike Srpske i njenih građana, a tuga je što je ovo samo početak, i što ćemo se svega još nagledati dok lažne patriote i srbende ne završe tamo gdje i je i mjesto – na smetljištu istorije!

 

Nebojša Vukanović