palpal

Bakir i SDA ponovo spašavaju Dodika

Crveno-zelena koalicija SNSD – SDA odlično funkcioniše i u vrijeme krize sa korona virusom, a predstavama za javnost Dodik i Bakir i dalje uspijevaju svoje dogovorene igre iza kulisa dobro prikriti od većine građana. Po ko zna koji put Stranka demokratske akcije i njen lider Bakir Izetbegović pružaju slamku spasa Miloradu Dodiku i njegovim SNSD-u. Tako su danas poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Edin Ramić i delegati SDA u Vijeću naroda Republike Srpske na sastanku u Banjaluci postigli dogovor sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i odustali od „veta“ Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS na Odluku Narodne skupštine RS o uvođenje vanrednog stanja, koje zbog toga već sutra stupa na snagu.

Da je SDA i Klub Bošnjaka ostao pri ranijoj Odluci i ulaganju vitalnog nacionalnog interesa u Vijeću naroda RS na Odluku Narodne skupštine Republike Srpske o uvođenju vanrednog stanja čekala bi se konačna Odluka Ustavnog suda Republike Srpske na njihovu apelaciju i vanredno stanje ne bi se uvelo sve do zasjedanja Ustavnog suda RS. Dodik i Bakir ipak su se nagodili, Željka i Edin Ramić samo potvrdili dogovor, pa je po hitnom postupku danas popodne u Službenom glasniku Republike Srpske objavljena Odluka Narodne skupštine RS i vanredno stanju u Republici Srpskoj stupa na snagu sutra.

Tako su Bakir i SDA dali Dodiku i Željki apsolutno vlast u Republici Srpskoj, sami sada mogu da donose Odluke sa snagom zakona i rade šta hoće, kao što su ranije poslanici SDA, predvođeni Edinom Ramićem i Senadom Bratićem, dali ključeve Doma naroda i cijele  Parlamentarne skupštine Bosne i Hervegovine u ruke Dodiku i SNSD-u, dajući im četvrtog delegata i pravo veta u Domu naroda BiH.

Crveno-zelena koalicija SNSD – SDA pojačana „kockastim“ HDZ-om, Draganom Čovićem i strancima, koji crnoj trojci sve tolerišu, je osovina zla koja melje sve pred sobom, koja je uništila sva tri naroda, državu i društvo..

 

Nebojša Vukanović