palpal

Бакир и СДА поново спашавају Додика

Црвено-зелена коалиција СНСД – СДА одлично функционише и у вријеме кризе са корона вирусом, а представама за јавност Додик и Бакир и даље успијевају своје договорене игре иза кулиса добро прикрити од већине грађана. По ко зна који пут Странка демократске акције и њен лидер Бакир Изетбеговић пружају сламку спаса Милораду Додику и његовим СНСД-у. Тако су данас посланик СДА у Народној скупштини Републике Српске Един Рамић и делегати СДА у Вијећу народа Републике Српске на састанку у Бањалуци постигли договор са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и одустали од „вета“ Клуба Бошњака у Вијећу народа РС на Одлуку Народне скупштине РС о увођење ванредног стања, које због тога већ сутра ступа на снагу.

Да је СДА и Клуб Бошњака остао при ранијој Одлуци и улагању виталног националног интереса у Вијећу народа РС на Одлуку Народне скупштине Републике Српске о увођењу ванредног стања чекала би се коначна Одлука Уставног суда Републике Српске на њихову апелацију и ванредно стање не би се увело све до засједања Уставног суда РС. Додик и Бакир ипак су се нагодили, Жељка и Един Рамић само потврдили договор, па је по хитном поступку данас поподне у Службеном гласнику Републике Српске објављена Одлука Народне скупштине РС и ванредно стању у Републици Српској ступа на снагу сутра.

Тако су Бакир и СДА дали Додику и Жељки апсолутно власт у Републици Српској, сами сада могу да доносе Одлуке са снагом закона и раде шта хоће, као што су раније посланици СДА, предвођени Едином Рамићем и Сенадом Братићем, дали кључеве Дома народа и цијеле  Парламентарне скупштине Босне и Хервеговине у руке Додику и СНСД-у, дајући им четвртог делегата и право вета у Дому народа БиХ.

Црвено-зелена коалиција СНСД – СДА појачана „коцкастим“ ХДЗ-ом, Драганом Човићем и странцима, који црној тројци све толеришу, је осовина зла која меље све пред собом, која је уништила сва три народа, државу и друштво..

 

Небојша Вукановић