palpal

Bajden došao da podrži zločine – poslušni i bogati muslimani plate naftom zaštitu a siromašni stradaju

Sa prezirom čitam vijesti kako američki predsjednik Džozef Bajden pokušava opravdati stradanje Palestinaca, djece i civila tokom bombardovanja bolnice u Gazi, te optuži jadne Palestince da su sami sebi pobili skoro skoro 1000 ljudi u monstruoznom ratnom zločinu. Samim dolasko  Bajdena u Tel Aviv poslata je jasna poruka podrške Izraelu da može raditi šta hoće, kršiti sve ratne norme, vršiti etničko čišćenje, ubijati civile i ponašati se prema njima kao prema životinjama, kako je to izjavio ministar odbrane Izraela.

Postoje bogate i privilegovane muslimanske zemlje, poput Saudijske Arabije, Pakistana, Emirata, Bahreina ili Katara, koje dobro slušaju i plaćaju zaštitu Amerike i NATO-a i mogu raditi šta hoće, kao što su Saudijci razarali Jemen, a postoji sirotinja ili neposlušni, poput Palestinaca, Sirijaca ili Libijaca, koji se bombarduju i uništavaju jer ne kupuju NATO oružje i ne plaćaju zaštitu.

Meni je nevjerovatno da većina Bošnjaka u BiH ne shvata kako svijet funkcioniše, gleda u Ameriku, Britaniju i zapad kao spasioce, i da su mnogi puni mržnje prema Rusiji, šire rusofobiju i liju krokodilske suze za Ukrajincima. Zašto sada većina bošnjačkih političara ćuti i ne smije da kaže jednu riječ protiv užasa u Gazi, plašeći se da se ne zamjere Americi i zapadu, a istovremeno napadaju Rusiju gore od Zelenskog, kako bi se dodvorili i bili na „pravom“ kursu.

Detaljnije u video prilogu..

 

 

Nebojša Vukanović