palpal

Avdalović nije ispunio nijedno obećanje i projekat – Zaga Grahovac u Dnevniku BNTV o stanju u Nevesinju

Toliko toga je obećavao i najavljivao načelnik Nevesinja Milenko Avdalović kada je prije 8 godina dolazio na vlast da ni sam ne zna šta je sve narod slagao, jer ništa od obećanog nije ispunio i uradio, a njegova tragikomična izjava novinaru BN televizije Igoru Svrdlinu, u kojoj i sam priznaje da se ne sjeća najavljenih projekata i svojih obećanja, jer je mlatio svašta kako bi došao na vlast, najbolji je pokazatelj političke situacije u Nevesinju.

Više od 1000 radnika iz Nevesinja svaki dan ide na posao u Mostar, dolinu Neretve i zapadnu Hercegovinu, jer u Nevesinju nema posla, a maćehinski odnos Vlade Republike Srpske, izostanak investicija u infrastrukturu i privredu, ostavio je danak pa je Nevesinje izgubilo dvije trećine stanovništva od rata do danas. Nije otvorena nijedna fabrika i proizvodno radno mjesto, ništa nije ulagano u puteve, infrastrukturu, turizam i privredu, a zbog toga mladi masovno odlaze i ne vraćaju se u Nevesinje.

Tužna je činjenica da je propalo o 6 miliona donacije Vlade Holandije za asfaltiranje puta od Berkovića do Nevesinja preko Trusine, jer Vlada Republike Srpske nije ispunila svoj dio obaveza, a poslanik SNSD-a Ilija Tamindžija umjesto podrške sabotirao je ovaj projekat, pokušavao preusmjeriti sredstva za tunel ispod Grepka na putu prema Mostaru, a na kraju su Holanđani povukli odobrena sredstva i sve je propalo. Ogroman novac je opran i nestao u skromnim radovima na Kulturnom centru od milionske donacije Srbije, a nema obećane vjetroelektrane Grebak, Hidroelektrane Dabar i brane Pošćenje… Put prema Gacku i Trebinju je u očajnom stanju a saobračajnica prema Mostaru je sanirana posle snažnog javnog pritiska Kluba za pravdu i red.

Poslanica u Klubu za pravdu i red Zaga Grahovac govorila je za BN televiziju o promašajima lokalne i republičke vlasti SNSD-a, neispunjenim obećanjima Milenka Avdalovića, koji je iznevjerio povjerenje Nevesinjaca i zbog toga će biti kažnjena u oktobru.

Nevesinje zaslužuje zaokret, novu vlast i energiju koja će obnoviti grad, vratiti mlade i život U Nevesinje. U nastavku pogledajte zanimljiv prilog iz Dnevnika BN televizije, autora novinara Igora Svrdlina, i izjavu Zage Grahovac na ovu temu…

 

 

Nebojša Vukanović