palpal

Анестезија и гушење народа и јавности

Командант локалног (Ђенерал)Штаба и градоначелник Требиња Мирко др Ђурић бриљира у последње вријеме, а једна од његових „сјајних“ изјава показује какво је његово и Лучијаново поимање медија, шта је интерес јавности и заједнице, колико је за њих важна цензура и полтронско селективно писање умјесто слободног и објективног информисања као стуба и корективног фактора који указује и исправља девијације у друштву у свим слободним и уређеним државама.

Командант Мирко похвалио је локалне сајтове који су укинули могућност писања коментара, јер су Требињци масовно и оштро почели да критикују власт, бахато понашање и сулуде потезе, а цијела армија плаћених ботова Партије, запослена у јавним предузећима, није могла да парира народу и ствара лажни утисак подршке режиму у народу.

Властодршци настоје народу свежу руке, ставе фластер на уста, потпуно га сломе и укроте претворе у послушну масу која се обликује као пластелин по вољи моћника. Режим сматра да је добро потпуно умртвити јавност и да медији, бар они које контролишу и плаћају, управо имају задатак искључивог хвалисања властродржаца, селекције вијести, писања лажи и хвалоспјева о њиховим наводним успјесима.

Апсолутна већина локалних медија у Требињу, предвођених Херцег телевизијом и Радио Требињем, који је јавни локални сервис и требао би бити у служби свих грађана јер га они плаћају преко градског буџета, је у служби власти и СНСД-а. На њима се не може прочитати ниједан критички текст, врата за опозицију и сваку врсту критике су затворена, а тежња за истином и слободом довела је до порасти популарности и читаности сајтова који нису под контролом режима. Једноумље и строга цензура је лоша и погубна, јер и најбоља власт, најбољи професори, љекари и стручњаци гријеше, то је људски и нормално, и мора бити неки корективни фактор који ће да указује и исправља грешке.

Истина се не може зауставити, као ни планински поток, никаквим барикадама и цензурама, она увијек нађе пут да побиједи лажи и зло. Срамно понашање Луке, Мика и осталих чауша Партије је недопустиво и треба нам свима бити опомена јер без слободних медија нема слободне државе и друштва. Изјаве др Мика подсјећају ме умногоме на филм У име народа великог Живка Николића, када Петар Божовић као шеф УДБЕ кружи улицама Никшића, које су пусте јер се народ бојао удбаша, и каже својим жбировима „Добар неки народ“ јер ћути и трпи насиље без отпора.. У народу је снага, само мора постати свјестан ње, престати да трпи тортуру и насиље кукавица, устати се, стати на ноге, исправити  и рећи багри ДОСТА ЈЕ!