palpal

Anestezija i gušenje naroda i javnosti

Komandant lokalnog (Đeneral)Štaba i gradonačelnik Trebinja Mirko dr Đurić briljira u poslednje vrijeme, a jedna od njegovih „sjajnih“ izjava pokazuje kakvo je njegovo i Lučijanovo poimanje medija, šta je interes javnosti i zajednice, koliko je za njih važna cenzura i poltronsko selektivno pisanje umjesto slobodnog i objektivnog informisanja kao stuba i korektivnog faktora koji ukazuje i ispravlja devijacije u društvu u svim slobodnim i uređenim državama.

Komandant Mirko pohvalio je lokalne sajtove koji su ukinuli mogućnost pisanja komentara, jer su Trebinjci masovno i oštro počeli da kritikuju vlast, bahato ponašanje i sulude poteze, a cijela armija plaćenih botova Partije, zaposlena u javnim preduzećima, nije mogla da parira narodu i stvara lažni utisak podrške režimu u narodu.

Vlastodršci nastoje narodu svežu ruke, stave flaster na usta, potpuno ga slome i ukrote pretvore u poslušnu masu koja se oblikuje kao plastelin po volji moćnika. Režim smatra da je dobro potpuno umrtviti javnost i da mediji, bar oni koje kontrolišu i plaćaju, upravo imaju zadatak isključivog hvalisanja vlastrodržaca, selekcije vijesti, pisanja laži i hvalospjeva o njihovim navodnim uspjesima.

Apsolutna većina lokalnih medija u Trebinju, predvođenih Herceg televizijom i Radio Trebinjem, koji je javni lokalni servis i trebao bi biti u službi svih građana jer ga oni plaćaju preko gradskog budžeta, je u službi vlasti i SNSD-a. Na njima se ne može pročitati nijedan kritički tekst, vrata za opoziciju i svaku vrstu kritike su zatvorena, a težnja za istinom i slobodom dovela je do porasti popularnosti i čitanosti sajtova koji nisu pod kontrolom režima. Jednoumlje i stroga cenzura je loša i pogubna, jer i najbolja vlast, najbolji profesori, ljekari i stručnjaci griješe, to je ljudski i normalno, i mora biti neki korektivni faktor koji će da ukazuje i ispravlja greške.

Istina se ne može zaustaviti, kao ni planinski potok, nikakvim barikadama i cenzurama, ona uvijek nađe put da pobijedi laži i zlo. Sramno ponašanje Luke, Mika i ostalih čauša Partije je nedopustivo i treba nam svima biti opomena jer bez slobodnih medija nema slobodne države i društva. Izjave dr Mika podsjećaju me umnogome na film U ime naroda velikog Živka Nikolića, kada Petar Božović kao šef UDBE kruži ulicama Nikšića, koje su puste jer se narod bojao udbaša, i kaže svojim žbirovima „Dobar neki narod“ jer ćuti i trpi nasilje bez otpora.. U narodu je snaga, samo mora postati svjestan nje, prestati da trpi torturu i nasilje kukavica, ustati se, stati na noge, ispraviti  i reći bagri DOSTA JE!