palpal

Andrea se vraća kući, čeka se Savo Vulić!

Kako sam to i najavio prije nekoliko mjeseci, lutajući kompenzacioni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Andrea Dorić se vraća kući svom starom jatu, u zagrljaj i naručje Londonskog đaka Đokić dr Petra. Uskoro bi se Andrei trebao pridružiti i Savo Vulić, takođe lutajući poslanik koji je po zadatku Službe prestrojio kod mlađanog Selaka, ali je nakon lokalnih izbora i Dodikog bijesa zbog poraza u Banjaluci shvatio da je prestrojavanje bilo pogrešno, pa sad gleda kako da ubaci u manju brzinu i ponovo se prestoroji negdje bliže vlasti, da ga budžet malo ogrije.

Savo je stric Sanji Vulić, čuvenoj poslanici SNSD-a iz Doboja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pa bi strikan Savo mogao prije preći u SNSD nego se vratiti Đokiću, čiji su ostaci Partije na infuziji i aparatima, jer bi tako mogao bolje unovčiti poslednju godinu poslaničkog mandata.

Vesela i čestita Andrea je paradigma sveopšteg ludila i rasula u društvu. Za tri godine nije progovorila tri riječi, zaćutala je od kako sam joj odgovorio na pokušaj odbrane Đokića dr Petra, i uspjela je da vještim manervima da promijeni tri stranke.

Skokova knjiga spala je na dva slova, ali je pitanje da li je tu kraj. Prije nekoliko mjeseci najavio sam odlazak Dorićke i Vulića iz Selakovog SPS-a, a njima bi se mogao pridružiti i Maksim Skoko, koji je nedavno prigodno besjedio na SNSD-om oči skupu u Gacku, što može biti naznaka prelijetanja i snažnog udarca Selaku i ostacima njegovih „socijalista“.

Kao preteča Andree Dorić, prvi je od Klub poslanika  SPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske napustio bivši direktor Šuma Srpske Risto Marić, ubrzo nakon raskola u SPRS, a cirkus bi se mogao završiti sa ministarkom porodice, omladice i sporta Sonja Davidović koja već dugo vremena visi o koncu na ivici šesnaesterca.

 

Nema oporavka propalog društva dok se sa političke scene ne uklone dekadentne i nemoralne pojave i fikure, prelivode i moralne amebe bez karaktera, časti i obraza, sa kojima se trguje kao sa stokom na pijaci, jer je takvo sramno i nemoralno ponašanje ljudi „na vrhu sistema“ jedan od uzroka naše propasti i teškog stanja u društvu.

 

Nebojša Vukanović