palpal

Анализа и осврт на дешавања у Црној Гори

У најмању руку сам забринут и шокиран дешавањима и развојем ситуације у Црној Гори, који су, нажалост, кулминирали посљедњих дана и који пријете да сруше Владу Црне Горе. Кривокапић, Бечић и Абазовић показали су се као највећи дилетанти и неспособне незналице које за годину дана нису урадиле ништа да суштински демонтирају мафијашки режим Мила Ђукановића.

Телевизија Црне Горе није јавни сервис свих грађана већ партијска телевизија под контролом Мила и ДПС-а која и даље шири мржњу и антисрпску хистерију подижући националне тензије као 90-их. Полиција и Агенција за националну безбједност, бивша УДБА, као и полиција и даље су добрим дијелом под контролом Мила, јер су остали његови кадрови на кључним мјестима.

Бирачки списак није очишћен, нико из врха система није ухапшен тако да суштински није урађен ниједан важан посао на демонтажи накарадне власти и система.

Ако буде ванредних избора и падне Влада Црне Горе, Мило и ДПС ће се вратити на власт, његова опозиција, а сада власт, ће бити згажена јер ће њене присталице бити разочаране и демотивисане, а Срби у Црној Гори би постали грађани трећег реда, као Палестинци у Гази. И најлошија Влада Црне Горе без ДПС-а боља је од Владе коју би саставио Мило и ДПС.

Веома је лоша улога Србије и њене власти која и даље, нажалост, прије свега преко својих медија и таблоида, помаже Мила и ДПС из сјене да се врате на власт, а преко Андрије Мандића покушава да Демократски фронт претвори у послушну Српску листу, као на Косову.

Детаљнија и опширнија анализа стања у Црној Гори, о могућим опцијама и развоју ситуације у видео прилогу.

Бонус: Подсјећање на видео прилог из Херцег Новог прије мјесец дана и упозорење шта би се могло догодити, и, нажалост, све се показало оправданим.

 

Небојша Вукановић