palpal

Analiza i osvrt na dešavanja u Crnoj Gori

U najmanju ruku sam zabrinut i šokiran dešavanjima i razvojem situacije u Crnoj Gori, koji su, nažalost, kulminirali posljednjih dana i koji prijete da sruše Vladu Crne Gore. Krivokapić, Bečić i Abazović pokazali su se kao najveći diletanti i nesposobne neznalice koje za godinu dana nisu uradile ništa da suštinski demontiraju mafijaški režim Mila Đukanovića.

Televizija Crne Gore nije javni servis svih građana već partijska televizija pod kontrolom Mila i DPS-a koja i dalje širi mržnju i antisrpsku histeriju podižući nacionalne tenzije kao 90-ih. Policija i Agencija za nacionalnu bezbjednost, bivša UDBA, kao i policija i dalje su dobrim dijelom pod kontrolom Mila, jer su ostali njegovi kadrovi na ključnim mjestima.

Birački spisak nije očišćen, niko iz vrha sistema nije uhapšen tako da suštinski nije urađen nijedan važan posao na demontaži nakaradne vlasti i sistema.

Ako bude vanrednih izbora i padne Vlada Crne Gore, Milo i DPS će se vratiti na vlast, njegova opozicija, a sada vlast, će biti zgažena jer će njene pristalice biti razočarane i demotivisane, a Srbi u Crnoj Gori bi postali građani trećeg reda, kao Palestinci u Gazi. I najlošija Vlada Crne Gore bez DPS-a bolja je od Vlade koju bi sastavio Milo i DPS.

Veoma je loša uloga Srbije i njene vlasti koja i dalje, nažalost, prije svega preko svojih medija i tabloida, pomaže Mila i DPS iz sjene da se vrate na vlast, a preko Andrije Mandića pokušava da Demokratski front pretvori u poslušnu Srpsku listu, kao na Kosovu.

Detaljnija i opširnija analiza stanja u Crnoj Gori, o mogućim opcijama i razvoju situacije u video prilogu.

Bonus: Podsjećanje na video prilog iz Herceg Novog prije mjesec dana i upozorenje šta bi se moglo dogoditi, i, nažalost, sve se pokazalo opravdanim.

 

Nebojša Vukanović