palpal

Amerikanci lažnim sankcijama ponovo spašavaju Dodika i pokušavaju ga napraviti žrtvom

Kao i prije 5 godina, Sjedinjene Američke Države ponovo pokušavaju da poprave poljuljan rejting svog starog igrača Milorada Dodika uvodeći navodno sankcije protiv njega, a kakve su već ranije uvedene i on od njih nije imao nikakve posljedice, osim što je u javnosti glumio lažnu žrtvu i borca za napaćeno srpstvo, a on je bio i ostao dašak američke svježine na Balkanu, kako ga je nazvala mentorka Medlin Olbrajt.

Čudno je kako su Amerikanci tek poslije 24 godine otkako su ga na silu dovele na vlast trupama NATO-a i 15 godina kako su ga na silu vratili progoneći, blokirajući i hapšući njegove političke protivnike, primijetili da je korumpiran i da gazi institucije pa ga tek sad tobože kažnjavanju sankcijama koje mu ne prave nikakvu štetu.

Takođe čudno je da su sankcije uvedene Alternativnoj televiziji, kao da će zabraniti emitovanje preko satelita u SAD, a nisu recimo vlasniku ATV-a kompaniji Prointer i Infiniti grupi, koji su glavni zastupnici i distributeri američkih IT kompanija insoftvera? Kako nisu uvedene sankcije recimo Integral-inženjeringu, koja je bliska Dodiku, a koja je dobila milijarde maraka od EBRD-a i evropskih banaka za gradnju puteva?

Žao mi je samo ako sankcije zakače Hakuna Matatu, savjetnika Milana Mita Tegeltiju koji voli da putuje, pa neće moći otići na odmor do Kalifornije, Arizone ili Čikaga!?

Jasno je da Dodik neće imati posljedice od sankcija, kakve su ranije već uvedene a sada samo potvrđene, a da će sve iskoristiti da se predstavi žrtvom zbog borbe za napaćeno srpstvo, al je čudno što na listi sankcija nema Željke Cvijanović, koja je nedavno bila u Vašingtonu a u stopu je pratila i podržavala Dodika!

 

Detaljnije u video prilogu …

 

Nebojša Vukanović