palpal

Акције Електропривреде Српске данас пале 20%

И док је сва пажња јавности Републике Српске и БиХ усмјерена на срамне игре и изјаве Шмита и Додика, у сјенци договореног препуцавања неопажено је прошла важна вијест да су акције Електропривреде Републике Српске и њених зависних предузећа данас на Бањалучкој берзи доживјеле стрмоглав и  рекордан пад од 20%.

Вриједност акција Електро-дистрибуције Пале су изгубиле 20% вриједности, Рудника и термоелектране Угљевик 18,75%, Рудника и термоелектране Гацко 17,24%, Електро-Крајине Бањалука 17,56%, Хидроелектране Вишеград 19,71%, а најмањи пад забиљежиле су Хидроелектране на Требишњици 3,38%.

 

Лука Петровић је систематски разорио електро-енергетски систем, како би га Мафија продала и приватизовала, а катастрофално руковођење, штетни уговори и изгубљене судске пресуде, вриједне неколико стотина милиона марака, разлог су стрмоглавог пада акција најважнијег стратешког јавног предузећа у Републици Српској.

Ипак, норад се пуно не брине, сви гледају шта су изјавили корупирани Шмит и Додик, а стварни циљ и јесте да се димним бомбама и разним „паризерима“ скрене пажња са суштине како грађани не би примијетили кључне проблеме, и шта се догађа иза договрених играра и кулиса.

 

Небојша Вукановић