Зоран Стевановић и Гордан Павгорд на Кули ковали план

Борба за преотимање Алумину је на врхунцу, а режим планира да своје прљаве новце опере преко фамозне швајцарске фирме „Батагон“ и преузме контролу над златном коком Српске „Алумином“. Пуно је интереса унутар хоботнице, а тандем Зоран Стевановић Дебели и Гордан Павловић планирају и воде борбу како да извуку новце које су раније уложили у неуспјелу операцију преотимања Алумине куповином потраживања од литванских бандита.

Јуче су се градоначелник Зворника Зоран Стевановић и власник компаније „Павгорд“ Гордан Павловић састали у печењари „Станковић“ на Кули у Источном Сарајеву. Вјероватно да је главна тема ручка била „Алумина“, и како да их у великом послу не изигра велики шеф, и не остану кратких рукава. Сличне састанке имали су љетос у Фочи, а након фијаска комбинације са Литванцима за преузимање Алумине, сада је главни задатак да се поврати 12 милиона које су уложили у куповину 155 милиона марака непостојећих потраживања Укио банке.

Павгорд и Стевановић су стари ортаци и имају разгранат бизнис, а о њиховој блискости говори и чињеница да возе исти модел луксузног БМВ-а.

Њих двојица су скупа владиним авионом путовали у Виљнус на договоре са Литванцима, уз сагласност Милорада Додика. Комбинација је пропала, а остаје да се види како ће се на крају завршити рапсодија Бирча и Алумине, и клупко организованог криминала у које су умјешани многи, али заробљени МУП Српске нажалост никог није открио и процесуирао.

 

Небојша Вукановић