Злоупотребе младих и спорта

Нашим властодршцима ништа није свето, и све ће злоупотријебити како би дошли до неког гласа и личног интереса. У Требињу, граду кошарке, протеклих дана одржан је сјајан турнир у уличном баскету „3*3“ на коме је учествовао велики број екипа и играча из региона. Побиједили су момци из Угљевика, и након гашења Кампа Дејана Бодироге ово је била сјајна прилика за промоцију спорта и кошарке код младих.

Нажалост и овај догађај је злоупотребљен од стране владајућих у политичке сврхе и јефтину кампању, па је тако официјелни спикер најавио долазак Милорада Додика као будућег српског члана Предсједништва БиХ, те га упорно промовисао и тражио од гледалаца да га поздраве аплаузом. Пријатно сам изненађен чињеницом што су се Требињци оглушили и што су Лука и Додик млаким аплаузом уз звиждуке и повике „ууаа“ доживјели хладан туш.

Додик је у паузи између утакмице шутирао тројке тобоже у „хуманитарне сврхе“, све шутеве је промашио, али није познато како је својим промашајима неком нешто „даривао“ из свог џепа? Чим је неуспјешно шутирао неколико пута, Додик и Лаки Лучиано су отишли и нису сачекали крај такмичења, што  само открива и потврђује њихове праве намјере да јефтино злоупотријебе окупљање младих на спортском догађају. Ген-сек Лука Петровић искористио је кратак долазак на турнир да младима обећа реконструкцију спортског терена и кошева на Ложиона!? Ниско, јадно и биједно!

Нема сумње да су Лука и Додик искористили лијеп спортски догађај и окупљање већег броја људи за сопствену промоцију, а то је јако ружно и гади се већини младих. Ако им је искрено стало до младих и спорта могли су без помпе и наручених најавс доћи и погледати утакмице, пружити подршку умјесто што остављају горак укус злоупотребљавајући младе. Лука је кратким руковођењем ФК Леотаром уништио фудбал и требињски спорт, остављајући иза себе дугове, кредите и хипотеке, док је Додик систематски разорио спорт Републике Српске како би његова Игокеа избила на врх. Због тога њих двојица имају најмање права да траже подршку спортиста, и својим непристојним понашањем кваре спортске догађаје!