Zloglasna Nada Veletić

Nada Veletić.jpg

Zloglasna Nada Veletić

Teško je pronaći prave riječi kojima bi se opisalo ponašanje i rad Nade Veletić, zloglasne urednice Pečata i Dnevnika tzv „RTRS-a“. Sinošnji Dnevnik, a potom i „Pečat“ (od 2.3.2017.) su samo neke od emisija koje bi trebale ući u anale, udžbenike i klasične primjere brutalne propagande i zloupotreba javnih servisa. Ono što radi zloglasna Nada Veletić, kao i ostali tzv „urednici“ – partijski komesari režima postavljeni na uredničke pozicije u RTRS-u, prevazilazi sve do sada viđeno na ovim prostorima.

Većina novinara pokušava časno i pošteno da radi svoj posao, ali je postao neizdrživ pritisak nekolicine lažnih „urednika“ i partijskih poltrona, koji su potpuno razorili RTRS i pretvorili ga u partijsko glasilo režima. Direktor Milinović nedavno je otpustio stotinjak honoraraca i radnika na određeno vrijeme, što je povećalo pritisak i strah od represije kod svih zaposlenih koji su primorani da ćute i rade pod velikim pritiskom i po diktatu Veletićke, Milinovića, Mihailovića i ostalih Dodikovih novinara-komesara.

Ipak po zlu, neprofesionalizmu, ostrašćenosti i mržnji posebno se istakla zloglasna urednica Pečata Nada Veletić. Iz nedelju u nedelju ona dodatno spušta ljestvice, i svoje emisije koristi za najbrutalnije obračune i napade na svakog ko se suprostavi njenom idolu Miloradu Dodiku. Teško se suzdržati i ne upotrijebiti adekvatne riječi kojim bi se opisala nedostojna gospođa koja neprekidno širi laži, sije mržnju i stah. Uvjeren sam da će Veletićka postati predmet ozbiljnih istraživanja psihologa i stručnjaka kako bi se utvrdilo kakve se patološke promjene dešavaju u mozgu jedne devijantne osobe pa da ona padne ovako nisko.
Milorad Komrakov, Vučelić i ekipa sa Slobinog RTS-a su bili pijemont slobode i objektivne uređivačke politike u odnosu šta zloglasna Veletićka radi na tzv „RTRS-u“. Ipak jedno je sigurno, Veletićka mora biti svjesna da će doći vrijeme kada će pred javnosti morati da odgovara zbog mržnje, nasilja, straha i laži kojima svakodnevno truje gledaoce i kontaminira javnost u Republici Srpskoj, jer su posledice njene beskrupuloznosti, bahatosti i neprekidne kontaminacije veoma pogubnoe za jedno siromašno i podijeljeno društvo.

Nebojša Vukanović