Злочин и казна полицајца Вељка Вуковића

Жив је Стаљин умро није док је Додик и Лукачеве Милиције!

     Да живимо у друштву парадокса говори примјер полицајца Веља Вуковића из Невесиња, против кога је Дисциплинска комисија МУП-а Српске покренула Дисциплински поступак због читања и дијељења  „забрањених“ текстова на интернету и друштвеним мрежама!? Као у вријеме најжешће диктатуре пролетаријата и најтамнијег периода стаљинизма и комунизма, партијска милиција кажњава људе због читања забрањених садржаја и изношења мишљења који критикују режим!?

Умјесто да МУП Српске суспендује насилнике који су тукли дјецу на Тргу, удаљи из МУП-а корумпиране полицајце и инспекторе који срамоте државу и полицију, Лукачева партијска Милиција кажњава поштене полицајце који часно раде свој посао због деликта мишљења! Дисциплинска комисија МУП-а Српске покренула је поступак против полицајца Вуковића јер је на свом „фејсбук“ профилу подијелио текст са блога Небојше Вукановића „Милиони, камиони, авиони и Жељкине илузије“ те два текста „Лакета демантује – Директ аргументује“ и „Кад стварност демантује министра“ са Портала Директ! Вуковић је оптужен да је дијељењем и читањем текстова који критикују власт у Републици Српској нарушио углед МУП-а Српске!

Вељко Вуковић је частан полицајац из Невесиња који већ дуже времена жртва мобинга породице Лакета, Жарка и Синише, који су годинама заробили и контролишу Полицијску управу Требиње као да је њихова приватна прћија. Вуковић се замјерио Лакетама јер је штитио мјештане села Сопиља код Невесиња од насиља браће Чуљак, Луке и Ивице, Хрвата повратника који већ 6 година малтретирају старце старосједиоце у овом селу, не дају им да користе сеоски пут и дођу својим кућама. Браћа Чуљак се баве шверцом цигарета и наркотика, један од њих је ухапшен због трговине наркотицима, али упркос томе што представљају безбједносно-интересантна лица веома су блиски са Лакетама, прије свега садашњим начелником Полицијске управе Требиње Синишом Лакетом, који је по ријечима невесињских полицајаца често штитио браћу Чуљак и спречавао да се проблем у Сопиљима ријеши, а мјештани овог села заштите од насиља бахате браће Чуљак. Сумња се да је разлог што МУП Српске годинама не реагује у Сопиљима корупција и лични интереси појединаца који су блиски браћи Чуљак, јер је проблем Вељку Вуковићу и почео након што је учествовао у акцији када је Илији Чуљку одузето 35 килограма дроге сканк.

Због  сукоба са Лакетама Вељко Вуковић је по казни раније пребачен да ради из Невесиња у Гацко, а најновији притисци и покушаји суспензије због деликта мишљења, читања и дијељења текстова који нису по вољи челника партијске Милиције, предствљају врхунац бешчашћа и показатељ колико је МУП Српске заробљен.  Срамно је што МУП Српске процесуира и води дисциплински поступка против часног полицајца, који је већ годинама изложен снажним притисцима и мобингу, а да недостојни попут Дарка Илића и даље обављају посао. Умјесто што начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета малтретира полицајца Вељка Вуковића, било би много боље да истражи како је његов рођак, ментор и претходник Жарко Лакета отворио луксузни ресторан у Невесињу, одакле му више пословних простора и аутомобила,  милионска имовина и предузећа, и како његова фирма, која се формално води на супрузи Жарка Лакете, добила од ХЕ Дабар посао одржавања путева!?

Због чега баш у Лакетиним ресотрану у Невесињу Илија и Лука одржавају партијске скупове и забаве, и због чега је Лакета миљеник власти? Да ли је то награда што се спречава истрага и процесуирање корумпираних политичара који су уништили државу и јавна предузећа!? Шта начелник Синиша Лакета ради на партијском скупу са Сташом Кошарцом, Илијом Таминџијом, Луком Петровићем, Миленком Авдаловићем, одржаном прије неколико дана у луксузном  ресторану стрикана Жарка у Тржном центру Тропико у Невесињу ?

Полицајцу Вељку Вуковићу треба пружити максималну подршку, и тражићу да као посланик у Народној скупштини, легитимни представник Херцеговине, присуствујем саслушању и процесу које ће се одржати у сједишту Полицијске управе у Требињу. Малтретирањем полицајца Вуковића шаље се јасна порука свим осталим полицајцима, и јасно показује да се МУП Српске претворио у партијску милицију која нема задатак да штити грађане и државу, прогони и хапси криминалце, већ је задатак да се штити режим а прогоне сви они који су противници актуелне власти. МУП Српске је стуб државе, и не смије се дозволизи недостојним партијским кадровима, послушницима Драгана Лукача, да га потпуно униште, и због тога треба пружити максималну подршку часним полицајцима који савјесно и одговорно раде свој посао, и због тога су изложени притисцима и мобингу.

 

Небојша Вукановић