Zločin i kazna policajca Veljka Vukovića

Živ je Staljin umro nije dok je Dodik i Lukačeve Milicije!

     Da živimo u društvu paradoksa govori primjer policajca Velja Vukovića iz Nevesinja, protiv koga je Disciplinska komisija MUP-a Srpske pokrenula Disciplinski postupak zbog čitanja i dijeljenja  „zabranjenih“ tekstova na internetu i društvenim mrežama!? Kao u vrijeme najžešće diktature proletarijata i najtamnijeg perioda staljinizma i komunizma, partijska milicija kažnjava ljude zbog čitanja zabranjenih sadržaja i iznošenja mišljenja koji kritikuju režim!?

Umjesto da MUP Srpske suspenduje nasilnike koji su tukli djecu na Trgu, udalji iz MUP-a korumpirane policajce i inspektore koji sramote državu i policiju, Lukačeva partijska Milicija kažnjava poštene policajce koji časno rade svoj posao zbog delikta mišljenja! Disciplinska komisija MUP-a Srpske pokrenula je postupak protiv policajca Vukovića jer je na svom „fejsbuk“ profilu podijelio tekst sa bloga Nebojše Vukanovića „Milioni, kamioni, avioni i Željkine iluzije“ te dva teksta „Laketa demantuje – Direkt argumentuje“ i „Kad stvarnost demantuje ministra“ sa Portala Direkt! Vuković je optužen da je dijeljenjem i čitanjem tekstova koji kritikuju vlast u Republici Srpskoj narušio ugled MUP-a Srpske!

Veljko Vuković je častan policajac iz Nevesinja koji već duže vremena žrtva mobinga porodice Laketa, Žarka i Siniše, koji su godinama zarobili i kontrolišu Policijsku upravu Trebinje kao da je njihova privatna prćija. Vuković se zamjerio Laketama jer je štitio mještane sela Sopilja kod Nevesinja od nasilja braće Čuljak, Luke i Ivice, Hrvata povratnika koji već 6 godina maltretiraju starce starosjedioce u ovom selu, ne daju im da koriste seoski put i dođu svojim kućama. Braća Čuljak se bave švercom cigareta i narkotika, jedan od njih je uhapšen zbog trgovine narkoticima, ali uprkos tome što predstavljaju bezbjednosno-interesantna lica veoma su bliski sa Laketama, prije svega sadašnjim načelnikom Policijske uprave Trebinje Sinišom Laketom, koji je po riječima nevesinjskih policajaca često štitio braću Čuljak i sprečavao da se problem u Sopiljima riješi, a mještani ovog sela zaštite od nasilja bahate braće Čuljak. Sumnja se da je razlog što MUP Srpske godinama ne reaguje u Sopiljima korupcija i lični interesi pojedinaca koji su bliski braći Čuljak, jer je problem Veljku Vukoviću i počeo nakon što je učestvovao u akciji kada je Iliji Čuljku oduzeto 35 kilograma droge skank.

Zbog  sukoba sa Laketama Veljko Vuković je po kazni ranije prebačen da radi iz Nevesinja u Gacko, a najnoviji pritisci i pokušaji suspenzije zbog delikta mišljenja, čitanja i dijeljenja tekstova koji nisu po volji čelnika partijske Milicije, predstvljaju vrhunac beščašća i pokazatelj koliko je MUP Srpske zarobljen.  Sramno je što MUP Srpske procesuira i vodi disciplinski postupka protiv časnog policajca, koji je već godinama izložen snažnim pritiscima i mobingu, a da nedostojni poput Darka Ilića i dalje obavljaju posao. Umjesto što načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa maltretira policajca Veljka Vukovića, bilo bi mnogo bolje da istraži kako je njegov rođak, mentor i prethodnik Žarko Laketa otvorio luksuzni restoran u Nevesinju, odakle mu više poslovnih prostora i automobila,  milionska imovina i preduzeća, i kako njegova firma, koja se formalno vodi na supruzi Žarka Lakete, dobila od HE Dabar posao održavanja puteva!?

Zbog čega baš u Laketinim resotranu u Nevesinju Ilija i Luka održavaju partijske skupove i zabave, i zbog čega je Laketa miljenik vlasti? Da li je to nagrada što se sprečava istraga i procesuiranje korumpiranih političara koji su uništili državu i javna preduzeća!? Šta načelnik Siniša Laketa radi na partijskom skupu sa Stašom Košarcom, Ilijom Tamindžijom, Lukom Petrovićem, Milenkom Avdalovićem, održanom prije nekoliko dana u luksuznom  restoranu strikana Žarka u Tržnom centru Tropiko u Nevesinju ?

Policajcu Veljku Vukoviću treba pružiti maksimalnu podršku, i tražiću da kao poslanik u Narodnoj skupštini, legitimni predstavnik Hercegovine, prisustvujem saslušanju i procesu koje će se održati u sjedištu Policijske uprave u Trebinju. Maltretiranjem policajca Vukovića šalje se jasna poruka svim ostalim policajcima, i jasno pokazuje da se MUP Srpske pretvorio u partijsku miliciju koja nema zadatak da štiti građane i državu, progoni i hapsi kriminalce, već je zadatak da se štiti režim a progone svi oni koji su protivnici aktuelne vlasti. MUP Srpske je stub države, i ne smije se dozvolizi nedostojnim partijskim kadrovima, poslušnicima Dragana Lukača, da ga potpuno unište, i zbog toga treba pružiti maksimalnu podršku časnim policajcima koji savjesno i odgovorno rade svoj posao, i zbog toga su izloženi pritiscima i mobingu.

 

Nebojša Vukanović