Жигосани

Ако ме ко ускоро ликвидира, бар убиство неће бити неразријешено, као у случају Давида, Никола, Милана или Славиша, а тужилаштво и полиција неће морати да се муче, скривају доказе и убице. Истражитељ Рајко је све унапријед разријешио и открио атентаторе,  само се не зна још хоће ли ме ликвидирати ЦИА, МИ 6, МОСАД, или њемачки БНД!?

Прије неколико мјесеци био је довољан само један коментар испод мог текста који је пренио сајт БН телевизије, у коме је извјесни „Романијац“ написао како Додика једино метак може скинути, како се нада да ће се наћи неко да га пуца како би се народ скинуо окова, па да се покрене једна цијела хајка и јавност која се данима бомбардује вијестима како се Додику пријети атентатом, наглашавајући упорно како је аутор текста Небојша Вукановић а објавила БН телевизија, стварајући код гледалаца утисак као да су они дијелом одговорни за тобожњи покушај атентата. Иако се дигла кука и мотика, МУП Српске и СИПА, никада није отктивено ко је „Романијац“, јер то и није био циљ већ је требало узнемирити и придобити јавност, представити Додика као жртву!

Политичари на власти када им је пољуљан рејтинг, уз помоћ тајне полиције и конзролисаних режимских медија,  организују медијске спинове и монтиране покушају атентата, како би себе претвотили у жртву и придобили грађане, а сви се можемо присјетити пријетњи „исламиста“ Додику, изјава Ћеранића, Галијашевића и осталих „аналитичара,  или оружја у паркираном возилу које је мој имењак Стефановић, прва палица и полицајац Србије, нашао у близини куће Александра Вучића.

Ипак  пријетње и опомене Рајка Васића,  су другачијег карактера, као и подла прљава кампања и писање режимских медија,  имају за циљ да релативизију евентуални напад, представљајући то као легитимно и очекивано јер је жртва стигматизована и жигосана као издајник, страни плаћеник, непријатељ народа и државе кога и треба ликвидирати како би се држава спасила од колапса и пропасти.

 

На крају само питање зашто сада ћуте СРНА, РТРС, АТВ и остали режимски медији, зашто прећутно подржавају Рајка Васића, његове пријетње и јавне иступе!? Вријеме ће показати да ли је Рајко иступио у своје име, или је на линији Партије и говори јавно оно што други мисле а не смију да кажу, или упозорења и пријетње упућују на другачији начин !? Институције свакако треба да реагују, јер уколико дискурс и ријечник Рајка Васића постане нормалан, ствари ће измаћи контроли.

 

Небојша Вукановић