palpal

Žena, majka, lavica

Vlastodršci sve teže podnosi kritiku i demaskiranje u javnosti, sve češće pokazuju nervozu, strah i paniku od gubitka izbora, a samim tim i moći, novca, privilegija. Nikada se nisam bavio privatnim životom političkih protivnika, ali je čudno da oni i članove svoje porodice nepotrebno uključuju u kampanju i politiku.

Tako je nakon objave video snimka iz Gomiljana, na kome se njen suprug u vidno pripitom stanju družio i pjevao sa mještanima, bivša prva dama, supruga Luke Petrovića, objavila poznatu pjesmu o mišu i lavu, a nije joj prvi put da nepotrebno napada političke protivnike svoga muža, pokušavajući da ga zaštiti. Čudno je da ga nikada nije pitala da li priliči nekrunisanom lavu da pokušava zgaziti „malog miša“ autom na ulici, ili je to pokazatelj njegovog straha i nemoći.

   Lijepo je i prirodno što brani svog supruga, ali je ružno da druge nepristojno vrijeđa i pokušava poniziti. Svega sam se do sada nagledao, i ne interesuje me šta Luka radi privatno, ali ja još nisam nikad vidio lavicu sa rogovima, a da tako srčano brani „lava“!

Ako je lav tako snažan, hrabar i jak, kako se predstavlja, onda neka bira mjesto za megdana, rado ću doći sam, a on neka povede šuru Iliju, lavicinog brata, i svu svitu Partije. Davno sam pozvao svu crvenu svitu na megdan, da im sam dođem u goste na Herceg televiziju i sve ih skupa počistim, ali iako ih mjesecima čekam, niko ne smije da prihvati duel sa „malim mišom“, kako me podrugljivo nazva lavica.

Poziv je i dalje otvoren, a i sada javno predlažem da zakažemo duel nosioca svih lista, može i u gostima na crvenoj Herceg televiziji, pa kom opanci a kome obojci.

Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka.

 

Nebojša Vukanović