Жељкин покушај пребацивања лоптице

Режим је у великој дефанзиви и паници, и никако не зна да пронађе излаз из живог блата у које су сами упали. Додиков дуел са Јеленом Карлеушом, који је отворио током обиљежавања Дана Војске Републике Српске и у коме тренутно губи са 3 : 1, показује сву немоћ, тугу и срамоту, не само Додика и режима већ их свих нас које Недостојни на важним функцијама представљају. Да ли је могуће да неки предсједник отвара дуел са неком пјевачицом, такмичи се у пјевању и као мало дијете надпјевава и хвалише како може окупити више људи на концерту? Додик би од „пјеваљке“, али и њеног оца пуковника Службе, лако могао примити још неколико голова из контре ако настави са непримјереним иступима и понашањем. Дно дна из недеље у недељу пада све ниже, и никако да се зауставимо.                         

Режим нема излаз за случај „Давид Драгичевић“, који је показао сву немоћ заробљених институција, као и друге нагомилане проблеме у друштву. Умјесто да ријеши бар неки од нагомиланих проблема у друштву, премијерка у недељу заказује хитну сједницу Владе због миграната!? Због озбиљности ситуације сједници Владе РС присуствоваће предсједник Милорад Додик. Лаик би помислио да је Република Српска рај на земљи у коме све цвјета, у којој систем функционише а народ живи лагодно и безбрижно, а једини проблем је неколико стотина миграната који пролазе кроз БиХ на путу у западну Европу.

Жељка није заказивала и одржавала хитне сједнице када је хиљаде младих побјегло на запад, када је Електропривреда РС пословала са 45 милиона губитака, када је Алумина пала на кољена и када је кољу вукови који хоће на превару да је преотму уз помоћ лажног дуга бандита из Литваније, али је премијерку тобоже узнемирило неколико десетина или стотина миграната који су разапели шаторе у Сарајеву? Више је него очигледна намјера да се након дуже времена покуша лоптица пребацити преко мрежице, и нападима на Савјет министара БиХ скренути пажња са великих афера и проблема у Републици Српској. Не треба нимало сумњати да ће Додик и Жељка сутра жестоко ударити по Мектићу и Шаровићу, Бакиру и Звиздићу,  преко режимских медија спиновати јавност о јадним мигрантима који бјеже од рата, сиромаштва и хаоса на запад. Очито је да режим на све начине покушава скренути пажњу јавности са проблема које не може да ријеши, и покушава извести још једну јефтину представу како би дошао до даха и изашао из дефанзиве.                                        

Џаба сте кречили јер су Ваше јефтине представе досадиле и Богу и народу. Нисмо сви наивна стока, како то ви сматрате, па да нас замајавате глупостима и скрећете пажњу спиновима и подметањима. Маске су пале, и бесмисленио покушаји су узалудни.  Турска је примила 4 милиона, Њемачка преко милион миграната и нису уздрмани, а наша Влада је у паници што је у мрском Сарајеву разапето неколико шатора. То само говори о немоћи режима да било шта ријеши, и крајње је вријеме да сви, не само Лукач, поднесете оставке јер  сте неспособни и корумпирани уништили све што сте дотакли. Доста је! Немојте да нас замајавати већ купите прње и бјежите на сметљиште историје, гдје вам је одавно мјесто.

Небојша Вукановић