Željkin pokušaj prebacivanja loptice

Režim je u velikoj defanzivi i panici, i nikako ne zna da pronađe izlaz iz živog blata u koje su sami upali. Dodikov duel sa Jelenom Karleušom, koji je otvorio tokom obilježavanja Dana Vojske Republike Srpske i u kome trenutno gubi sa 3 : 1, pokazuje svu nemoć, tugu i sramotu, ne samo Dodika i režima već ih svih nas koje Nedostojni na važnim funkcijama predstavljaju. Da li je moguće da neki predsjednik otvara duel sa nekom pjevačicom, takmiči se u pjevanju i kao malo dijete nadpjevava i hvališe kako može okupiti više ljudi na koncertu? Dodik bi od „pjevaljke“, ali i njenog oca pukovnika Službe, lako mogao primiti još nekoliko golova iz kontre ako nastavi sa neprimjerenim istupima i ponašanjem. Dno dna iz nedelje u nedelju pada sve niže, i nikako da se zaustavimo.                         

Režim nema izlaz za slučaj „David Dragičević“, koji je pokazao svu nemoć zarobljenih institucija, kao i druge nagomilane probleme u društvu. Umjesto da riješi bar neki od nagomilanih problema u društvu, premijerka u nedelju zakazuje hitnu sjednicu Vlade zbog migranata!? Zbog ozbiljnosti situacije sjednici Vlade RS prisustvovaće predsjednik Milorad Dodik. Laik bi pomislio da je Republika Srpska raj na zemlji u kome sve cvjeta, u kojoj sistem funkcioniše a narod živi lagodno i bezbrižno, a jedini problem je nekoliko stotina migranata koji prolaze kroz BiH na putu u zapadnu Evropu.

Željka nije zakazivala i održavala hitne sjednice kada je hiljade mladih pobjeglo na zapad, kada je Elektroprivreda RS poslovala sa 45 miliona gubitaka, kada je Alumina pala na koljena i kada je kolju vukovi koji hoće na prevaru da je preotmu uz pomoć lažnog duga bandita iz Litvanije, ali je premijerku tobože uznemirilo nekoliko desetina ili stotina migranata koji su razapeli šatore u Sarajevu? Više je nego očigledna namjera da se nakon duže vremena pokuša loptica prebaciti preko mrežice, i napadima na Savjet ministara BiH skrenuti pažnja sa velikih afera i problema u Republici Srpskoj. Ne treba nimalo sumnjati da će Dodik i Željka sutra žestoko udariti po Mektiću i Šaroviću, Bakiru i Zvizdiću,  preko režimskih medija spinovati javnost o jadnim migrantima koji bježe od rata, siromaštva i haosa na zapad. Očito je da režim na sve načine pokušava skrenuti pažnju javnosti sa problema koje ne može da riješi, i pokušava izvesti još jednu jeftinu predstavu kako bi došao do daha i izašao iz defanzive.                                        

Džaba ste krečili jer su Vaše jeftine predstave dosadile i Bogu i narodu. Nismo svi naivna stoka, kako to vi smatrate, pa da nas zamajavate glupostima i skrećete pažnju spinovima i podmetanjima. Maske su pale, i besmislenio pokušaji su uzaludni.  Turska je primila 4 miliona, Njemačka preko milion migranata i nisu uzdrmani, a naša Vlada je u panici što je u mrskom Sarajevu razapeto nekoliko šatora. To samo govori o nemoći režima da bilo šta riješi, i krajnje je vrijeme da svi, ne samo Lukač, podnesete ostavke jer  ste nesposobni i korumpirani uništili sve što ste dotakli. Dosta je! Nemojte da nas zamajavati već kupite prnje i bježite na smetljište istorije, gdje vam je odavno mjesto.

Nebojša Vukanović