palpal

Željka u bijelom proslavlja Oluju

Tek nakon što su saznali poražavajuću činjenicu da je djed Željke Cvijanović bio ustaški satnik Pejo Marić, Srbi u Republici Srpskoj su shvatili zbog čega je ona proslavljala Oluju noseći bijelu garderobu tokom ovogodišnjeg obilježavanja pogroma i progona Srba iz Krajine koji je održan u Bačkoj Palanci.

Svi okupljeni srpski državnici iz Srbije i Republike Srpske nosili su tamna odijela, a samo je Željka štrčala u neprikladnom bijelom sakou i košulji. Bijele i svijetle boje se ne nose na pomen, i mnogi su u prvi mah pomislili da je premijerka bila nesmotrena i da nije vodila računa o svom stajlingu. Vrijeme je pokazalo da se ipak nije radilo o gafu, već o namjeri, jer je Željka proslavljala pobjedu svojih tokom agresije na Republiku Srpsku Krajinu i etničkog čišćenja.

Željkin i Dodikov član Predsjedništva BiH i lider Blajburške koalicije Dragan Čović prije nekoliko dana uplatio je 5000 maraka iz interventnih rezervi za proslavljanje akcije „Maestral“ i agresije Hrvatske vojske na Jajce, Drvar i zapadnokrajiške opštine, iz kojih su protjerani svi Srbi. Sigurno je da su Željka i Dodik dobili pozive i da bi rado slavili s pobratimom Čovićem, ali vjerujem da će zbog djeda Peje izbjeći ovo druženje i nastaviti ga nakon izbora.

Srbi su kao narod mnogo puta u svojoj istoriji pravili kardinale greške i plaćali visoku cijenu svojih zabluda. Ubjeđen sam da je ovog puta neće ponoviti, i da će žestoko kazniti one koji su pokušali Srbima podvaliti ustašku unuku za predsjednika.

 

Nebojša Vukanović