Жељка пријемом понизила ученике!

Кампања је пуном јеку, и у њој се очито не бирају средства. У недостатку било каквих резултата рада њене Владе, премијерка Жељка Бисерка Цвијановић свакодневно организује разноразне пријеме, свечаности, додјеле награда и плакета како би се што чешће појављивала у јавности и код грађана створила утисак како нешто тобоже ради. Тако је јуче скоро 500 ученика из свих дијелова Републике Српске, који су учествовали на разним школским такмичењима, дошло у Бањалуку на пријем који је организовала премијерка са министром просвете Даном Малешевић и министарком породице Јасмином Давидовић. Умјесто да се вриједним и најбољим ученицима искаже поштовање и покаже неопходна пажња, ученици су само искориштени као декор за премијеркине предизборне активности!?                                                                    

Дјеца су се видно разочарана синоћ вратила кући, јер су сатима до пријестонице путовали по врелом дану из свих крајева Српске не да би се њима исказало поштовање и награда за труд и рад, већ да би се премијерка сликала и одржала патетичан говор. У холу Владе ученици су сједили у задњим редовима и чекали да дође премијерка са својим министрима, јер су први редови били резервисани за Жељку и њену свиту, као да је пријем организован за њих а не за ученике?

Читава церемонија је трајала свега десетак- петнаест минута, јер су плакете и награде ученицима подијељени на портирници приликом уласка у зграду Владе. Чим је хор отпјевао двије пјесме а Жељка и министри одржали говор, ученици су изашли пред зграду Владе како би се Жељка сликала, а потом се уморни, гладни и тужни вратили својим кућама. Умјесто да се надареним и најбољим ученицима поклони максимална пажња, уруче пригодне награде и мотивишу за даљи рад, премијерка и министри одведу на свечани ручак а потом са водичима обиђу зграду Владе, Народне скупштине РС, Народног позориште и Музеја Републике Српске,  дјеца су искориштена за сликање и јефтину режимску пропаганду у дворским медијима који су данима најављивали догађај.                                                                     

Водећи се Макијавелијем начелима и основним принципом да циљ оправдава средство, Додик, Жељка Бисерка Цвијановић и остали челници режима све око себе посматрју као средство које треба максимално искористити како би се постигао циљ, а то је одржавање на власти по сваку цијену. Нажалост у свему нису поштеђена ни дјеца ни наши најбољи ученици који су током школске године вриједно радили и побјеђивали на школским такмичењима. Млади су највеће жртве режима и накарадног система, и овакво понашање само је врхунац и један од показатеља маћехинског односа државе према онима на којима ће држава почивати у наредном периоду. Надати се да ће се грешке исправити, и да ће се са промјеном власти стећи услови за повратак младих, најбољих, најспособнијих и најобразованијих, који су морали отићи из Српске трбухом за крухом јер се држава према њима односила као зла маћеха.

Небојша Вукановић