palpal

Želje jedne balerine

Arzakovskaja.jpg

Želje jedne balerine

Ruska balerina Sofija Aržakoskaja ostvarila je životni san. Dvorski mediji u Republici Srpskoj predvođeni RTRS-om, Srnom i Glasom Srpske, proteklih dana su nas obavještavali kako čuvena ruska ljepotica i balerina Sofija Aržakovskaja ima veliku želju da upozna harizmatičnog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i režisera Emira Kusturicu.

Aržakovskaja je doputovala u Banjaluku kako bi se upoznala sa harizmatičnim srpskim liderom, a uzgred je kao član žirija učestvovala u radu ovogodišnjeg festivala „Kestenburga“ koji organizuje Emir Kusturica. Iako od velike borbe i stradanja za napaćeno srpstvo i razvoj Republike Srpske ima veoma malo slobodnog vremena, nezvanično saznajemo da je Dodik ispunio san čuvenoj ruskoj balerini i sa njom razgovarao u Palati Republike.

Iako u kabinetu predsjednika Srpske nisu željeli da to potvrde, nezvanično saznajemo da je Dodik ruskoj balerini dao čak i autogram te joj omogućio da se sa njim fotografiše za uspomenu. Dodik je na balerinu ostavio snažan utisak, pa se sa jakim emocijama, sa autogramom i fotografijom za uspomenu, balerina vratila u Moskvu.

Dodik je je na kraju sastanka poručio ruskoj balerini da će je ponovo ugostiti ako prenese pozdrave ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i podsjeti ga da su naredne jedini opšti izbori, i da ne zaboravi da na vrijeme rezerviše termin za razgovor sa Dodikom pred kamerama RTRS-a, a teme ostaju stare, krak ruskog gasovoda kroz Republiku Srpsku, mali i veliki ruski kredit…

Nebojša Vukanović