Zbog Neškovića blokada puta, 5 sela ostalo bez struje u Semberiji!?

Više mještana sela Gornje i Donje Crnjelovo i Batkovići kod Bijeljine danas me je kontaktiralo jer su ostali bez struje, pa su se zbog toga odlučili za proteste i blokadu puta. Danas u popodnevnim časovima više stotina mještana blokiralo je kamionima i vozilima magistralni put i benzinsku pumpu Nešković u ovom selu.

Problem je nastao jer je Dragan Nešković, vlasnik kompanije Nešković, odlučio da gradi pumpu ispod dalekovoda, koji je postavljen 1995. godine i u vlasništvu je kompanije Dragstes, konkurentske firme koju Nešković već duže vremena želi da uništi. Višesatni prekid napajanja električnom energijom predstavlja veliki problem za mještane sela jer poljoprivrednici ne mogu normalno da rade na svojim farmama.

Zahvaljujući korupciji i propustima u radu administracije, lokalne i republičke, Nešković je dobio dozvolu da gradi pumpu ispod dalekovoda, koji je danas prekinuo kako bi napravio nadstrešnicu, pa je više sela u Semberiji ostalo bez struje.

Vlasnik firme Dragstes Stevo Lazić danas je zbog ovoga protestvovao ispred sjedišta gradske uprave u Bijeljini, a gradonačelnika Mićo Mićić nije želio da ga primi jer je navodno bio na službenom putu. Problem sa ovim dalekovodom traje godinama, i pokazuje svu nemoć zarobljene države.

Osim grada Bijeljina, velika odgovornost za ovaj problem je na Elektro-Bijeljini i direktoru javnog preduzeća Nedeljku Ćoriću, koji ne rade svoj posao i ostavili su građane i korisnike bez napajanja električnom energijom, a sve zbog veze Dragana Neškovića sa vladajućom strankom i korupcije koja buja na sve strane.

 

Nebojša Vukanović