Због Нешковића блокада пута, 5 села остало без струје у Семберији!?

Више мјештана села Горње и Доње Црњелово и Батковићи код Бијељине данас ме је контактирало јер су остали без струје, па су се због тога одлучили за протесте и блокаду пута. Данас у поподневним часовима више стотина мјештана блокирало је камионима и возилима магистрални пут и бензинску пумпу Нешковић у овом селу.

Проблем је настао јер је Драган Нешковић, власник компаније Нешковић, одлучио да гради пумпу испод далековода, који је постављен 1995. године и у власништву је компаније Драгстес, конкурентске фирме коју Нешковић већ дуже времена жели да уништи. Вишесатни прекид напајања електричном енергијом представља велики проблем за мјештане села јер пољопривредници не могу нормално да раде на својим фармама.

Захваљујући корупцији и пропустима у раду администрације, локалне и републичке, Нешковић је добио дозволу да гради пумпу испод далековода, који је данас прекинуо како би направио надстрешницу, па је више села у Семберији остало без струје.

Власник фирме Драгстес Стево Лазић данас је због овога протествовао испред сједишта градске управе у Бијељини, а градоначелника Мићо Мићић није желио да га прими јер је наводно био на службеном путу. Проблем са овим далеководом траје годинама, и показује сву немоћ заробљене државе.

Осим града Бијељина, велика одговорност за овај проблем је на Електро-Бијељини и директору јавног предузећа Недељку Ћорићу, који не раде свој посао и оставили су грађане и кориснике без напајања електричном енергијом, а све због везе Драгана Нешковића са владајућом странком и корупције која буја на све стране.

 

Небојша Вукановић