palpal

Zašto vrijeđaju poštenog Ljuba Krunića?

Ako se neko trudio da bude korektan i opravda mandat poslanika u Klubu PDP-a, govorio o problemima Hercegovine u Skupštini i pomagao koliko je mogao narod iz opozicije, onda je to Ljubo Krunić. Znam da je Ljubo 2014. godine zbog interesa PDP-a i većine u Trebinju poklonio mjesto nosioca Liste i siguran  mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske otpadniku i prelivodi Zoranu Pologošu, koji je ranije prešao iz NDP-a u PDP a potom u znak zahvalnosti napustio Klub PDP-a i priklonio se Luki, koji ga je nagradio funkciojom izvršnog direktora u Elektro-Hercegovini.

Veoma je nisko, primitivno i krajnje neljudski, što dugogodišnji saradnici i visoki funkcioneri trebinjskog PDP-a sada javno napadaju, vrijeđaju i linčuju Ljuba Krunića, nazivaju ga pogrdno Mustafom Krunićem, iz jednog jedinog razloga – ne želi da sarađuje sa Lukom Petrovićem i SNSD-om. Posebno je sramno što prigovaraju prebacivanje helikopterom na liječenje u Beograd, kao da je helikopter njihov a ljudski život nebitan, ili manje vrijedan ako je u opoziciji, kada je Ljubo imao plućnu emboliju i život mu visio o koncu.

Ne znam koliko dugo tajno sarađuju sa Lukom i SNSD-om, ali su brzo preuzeli njihove „manire“ jer je osim njih još samo Dodik javno prigovarao za nečije liječenje, kao da je on doktor a Fond zdravstva i bolnice njegova prćija.

Jedan od tih je i desna ruka Slavka Vučurevića, potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a u Trebinju Vanja Pikić, koji je javno napao Jelenu Trivić i Ljuba Krunića, nazivajući ga Mustafom. Ljubo je ranjen 1992. godine i na ratištu je proveo 4 godine, za razliku od Luke Petrovića i Ilije Tamindžije, koju Vanja, Slavko i kompanija ne napadaju godinama već im se obraćaju sa najvećim uvažavanjem, i sramno je da saborca nazivaju Mustafom, alidurajući tako da je on neki izdajnik.

Pikić je nedavno počeo da radi u elektro-energetskom sektoru, vjerovatno da duva u propelere  Vjetroelektrana kojima rukovodi Milutin Mastilović i Maja Kolak, i na ovaj način želi da im se dodvori, ali uprkos svemu ljudi moraju imati bar malo ljudskog dostojanstva.

Ljubo je moj saborac, ali ga branim zato što je častan i ne želi da sarađuje sa Mafijom. Po svemu sudeći čir u trebinjskom PDP-u je napokon pukao, a to je dobro jer će sve nezdravo i zatrovano da iscuri i omogući tako zdravom tkivu da se obnovi i oporavi.

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović