palpal

Zašto trebinjski portali ćute o problemu taksista?

Saopštenje Udruženja taksista grada Trebinja prenio je samo portal „Leutar“ i BN televizija, dok su svi ostali mediji i portali bojkotovali taksiste i odbili da prenesu njihov stav o velikom problemu u kome se nalaze. Tako se pokazalo da su još samo „Leutar“ i BNTV ostali jedini pravi slobodarski, istinoljubivi i objektivni mediji koji nisu pod kontrolom Luke i režima, dok su se nažalost svi ostali pretvorili u najobičnije stranačke biltene vlasti i nakaradnog sistema.

          Postavlja se pitanje zašto su gotovo svi lokalni portali bojkotovali 35 trebinjskih taksista, i nisu mogli prenijeti samo par rečenica iz Saopštenja kako bi javnost dobila informaciju o njihovom problemu? Zar 35 porodica koje hrane taksisti, koje su ugrožene zbog zloupotreba u radu lokalne administracije, nije vrijedno pomena i treba ih pustiti da ih unište lokalni moćnici zarad njihovih malih ličnih interesa? Zar je tako strašno upitati gradonačelnika i direktora HET-a odakle im više od pola miliona maraka za kupovinu 10 novih „škoda“ i otvaranje firme, i zar su njihova dvoja gladna nezasita usta važnija od 35 porodica?

Nažalost ovo nije jedini primjer, i već godinama se u Trebinju stvara paralelna stvarnost, spinuje i manipuliše informacijama kako bi se čitaoci doveli u zabludu.
Jasno je da je Luka, zahvaljujući novcima izvučenim iz HET-a, postao glavni i odgovorni urednik svih lokalnih medija, a Saopštenje taksista je samo lakmus papir koji pokazuje koga on apsolutno kontroliše, a sa kim ne može da se igra i manipuliše. Ako je Luka istinski glavni urednik svih lokalnih dvorskih portala, koji pišu samo hvalospljeve o novim lažnim pobjedama vlasti i imaju gotovo identične vijesti i informacije, najbolje da se uprosti posao i imenuje dežurni društveno-politički radnik koji će ubacivati vijesti redom svim sajtovima, i smjenjivati se svaki dan. Tako bi Lukini vjerni vojnici i saradnici u projektu manipulacije građanima imali dosta više slobodnog vremena, i možda postali kreativniji u načinima obmane i manipulacije čitaocima.


Inače vozila „Alo taksija“ počela su da patroliraju Trebinjem, a gradske vlasti su dale neophodnu dozvolu i saglasnosti za rad iako pojedini nemaju položen stručni ispit i neophodne uslove. „Alo D.O.O“ registrovan je na adresi Jovana Cvijića 59 u Trebinju, a kao vlasnik, direktor i odgovorno lice vodi se Milorad Gudelj.


Oktobar je važan mjesec za Lakija Lučiana Petrovića. I „Alo D.O.O“ je osnovana u oktobru 2017. godine, u isto vrijeme kada je Luka osnovao i svoju lažnu tašna-mašna firmu kojom je preko odbornika Mastilovića formalno kupio Herceg televiziju, te još neke lažne tašna-mašna DOO firme za izvlačenje budžetskih novaca, o čemu ću detaljnije uskoro pisati.

 

Nebojša Vukanović