Zašto se kopa podzemna umjesto 10 puta jeftinije nadzemne garaže?

Ma koliko se trudili i razmišljali, često je teško pronaći bilo kakvu logičnu vezu između pojedinih odluka, poteza i „investicija“ vlastodržaca, razuma, opšte društvene koristi, racionalnog ponašanja… Preskupo su ovaj napaćeni narod koštale promašene investicija i suludi megalomanski poduhvati, gradnja luksuznih zdanja za smještaj institucija, počevši od nove zgrade Vlade koja je građane koštala više od 200 miliona maraka, igradnje preskupih auto-puteva kojima se vozi mali broj vozila, umjesto mreže brzih cesta, brojne propale milionske investicija do ove poslednje, gradnje podzemne garaže, koja je poreske obveznike koštati nevjetovatnih 35 miliona maraka.

Detalji podzemne garaže i njeni kapaciteti, broj garažnih mjesta i drugi važni podaci nisu poznati javnosti, osim da će je po nevjerovatnoj cijeni od 35 miliona maraka graditi dvorska kompanija koja je već dobro razradila posao sa vlastima na bolnici „Srbija“ u Kasindolu. Postavlja se logično pitanje zašto se bacaju silni milioni na ovakve nepotrebne gluposti u vrijeme kada zdravstveni sistem „krvari“, kako su u više navrata govorili premijer i resorni ministar Alen Šeranić?

Zašto se gradi podzemna garaža čije je održavanje jako skupo, jer je potrebna velika energija, ventilacija, signalizacija, osvjetljenje, protivpožarna zaštita, i zašto se ispred bolnice nije postavila montažna nadzemna garaža? U Evropi i svijetu, pa i kod nas, mnogo češće se grade nadzemne montažne metalne garaže, poput onih na Obilićevom i Zelenom vencu u Beogradu, čija izgradnja i održavanje je daleko brže i jeftinije nego gradnja podzemnih objekata!

Cijena izgradnje jednog garažnog mjesta u nadzemnoj garaži u Njemačkoj u prosjeku košta oko 3000 evra, što se lako može provjetiti na internetu. Imajući u vidu mnogo manje troškove radne snage i materijala kod nas nego u Njemačkoj, cijena postavljanja konstrukcije jednog ovakvog objekta u Republici Srpskoj bi trebala biti dosta jeftinija, iznositi od 1 500 do 2000 evra po jednom garažnom mjestu.

Ako je Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka neophodno čak 1000 mjesta za parkiranje, to bi realno trebalo da košta oko 1,5 miliona evra, ili 3 miliona maraka, ili maksimalno 3 miliona evra (6 miliona maraka) ako bi se angažovale renomiranje njemačke firme iz ove oblasti. Dakle ušteda na ovom projektu iznosila bi nevjerovatnih 30 do 33 miliona maraka, projekat bi koštao od 3 do maksimalno 6 miliona maraka umjesto 35 koliko planira da izdvoje ludaci koji nas vode.

Nadzemna metalna montažna garaža bi se mogla postaviti na podstojećem parkingu, a korist bi bila višestruka jer bi se objekat brzo izgradio po daleko nižoj cijeni a sačuvala od  uništavati zelena površina. Uštedom  najmanje 30 miliona maraka mogla bi se kupiti neophodna oprema za bolnice u unutrašnjosti Srpske, a održavanje nadzemne garaže bi bilo daleko jeftinije od ukopavanja podzemnog objekta.

Neka vlastodršci i moćnici, kojima su silan novac i moć pomutili razum, dobro razmisle o svemu, na vrijeme sam ih upozorio, jer će sigurno jednog dana podnijeti račune i odgovarati zbog ovakvih i sličnih suludih projekata i velike pljačke naroda, kao što je to slučaj sa podzemnom garažom od 35 miliona, od čije izgradnje odmah trebaju odustati i naći praktičnije i mnogo jeftinije rješenje jer građani i zdravstvo koje je na koljenima  nemaju novaca na bacanje.

 

Nebojša Vukanović