Zašto radovi počinju sada, u špicu sezone?

Obrak prašine i bijelog dima prekrio je danas Trg slobode i gradsku pijacu, a Trebinjci i turisti u čudu su gledali teške mašine koje ruše stari objekat u kome će biti gradska tržnica i kafana. Dobro je što se gradi objekat, i začudo dobar je projekat od kamena koji će povezati prostor između dvije „kule“, ali je čudno što se radovi sada odvijaju, kada je špic sezone i dosta turista u gradu?

Radovi, buka i prašina sigurno smetaju gostima, i smatram da je bilo pametnije da su radovi počeli krajem septembra i u oktobru, jer se radi o strogom centru grada, gdje se nalaze tri hotela i desetak kafića. Nakon buke i oblaka prašine iznenada se na Trgu pojavio veliki bager, a i Trebinjci i brojni gosti u čudu su gledli šta se dešava na pazarni dan, u subotu u najstrožijem centru grada.

Bivši gradonačelnik i kum Luka ranije je najavio da će radovi početi u novembru prošle godine i biti zaršeni do početka sezone, pa ako su kasnili 9 mjeseci mogli su još i dva, jer ne vidim u čemu bi bila žurba pa da policija i teške mašine blokiraju saobraćaj, i počinju radovi o Vidovdanu!? Ali imajući u vidu ko vodi grad i šta su radili u prošlosti, ništa se bolje i pametnije nije moglo očekivati. Drugi put neka pitaju ili neka se posavjetuju sa nekim iskusnijim i obrazovanijim, ili odu 30 kilometara do Dubrovnika i vide da li ima negdje lopata i mješalica, a ne bager i teške mašine u širem centru grada od aprila do kraja oktobra…

 

Nebojša Vukanović