Зашто радови почињу сада, у шпицу сезоне?

Обрак прашине и бијелог дима прекрио је данас Трг слободе и градску пијацу, а Требињци и туристи у чуду су гледали тешке машине које руше стари објекат у коме ће бити градска тржница и кафана. Добро је што се гради објекат, и зачудо добар је пројекат од камена који ће повезати простор између двије „куле“, али је чудно што се радови сада одвијају, када је шпиц сезоне и доста туриста у граду?

Радови, бука и прашина сигурно сметају гостима, и сматрам да је било паметније да су радови почели крајем септембра и у октобру, јер се ради о строгом центру града, гдје се налазе три хотела и десетак кафића. Након буке и облака прашине изненада се на Тргу појавио велики багер, а и Требињци и бројни гости у чуду су гледли шта се дешава на пазарни дан, у суботу у најстрожијем центру града.

Бивши градоначелник и кум Лука раније је најавио да ће радови почети у новембру прошле године и бити заршени до почетка сезоне, па ако су каснили 9 мјесеци могли су још и два, јер не видим у чему би била журба па да полиција и тешке машине блокирају саобраћај, и почињу радови о Видовдану!? Али имајући у виду ко води град и шта су радили у прошлости, ништа се боље и паметније није могло очекивати. Други пут нека питају или нека се посавјетују са неким искуснијим и образованијим, или оду 30 километара до Дубровника и виде да ли има негдје лопата и мјешалица, а не багер и тешке машине у ширем центру града од априла до краја октобра…

 

Небојша Вукановић