Zašto policija čuva bilborde u Istočnom Sarajevu

bilbord.jpg

Zašto policija čuva bilborde u Istočnom Sarajevu

Više uniformisanih policajaca, pripadnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, angažovano je na obezbjeđenju bilborda koji su nedavno postavljeni u Istočnom Sarajevu. Anonimne bilborde su nakon postavljanja prvo čuvali radnici „Alfa-sekjuritija“, privatne para-policijske Agencije SNSD-a, a potom je posao preuzela policija.
Postavlja se pitanje da li su policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u potpunosti podređeni interesima vladajuće parije, i zbog čega obezbjeđuju bilborde za koje se ne zna ko je oglašivač i autor, niti ko je iznajmio reklamni prostor. Jasno je da su plakate iznajmili čelnici SNSD-a koji su povezani sa projektom gradnje nove bolnice u Kasindolu, i koji su nezadovoljni jer su im pomršeni računi poništavanjem nezakonite dodjele tendera ponuđaču koji je imao čak 11 000 000 maraka skuplčju ponudu od drugoplasirane firme.

Autori plakata optužuju predsjednicu Komisije Kancelarije za razmatranje žalbi Jelenu Gotovac da je nezakonito poništila tender za izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu od 55 000 000 maraka, jer je prihvatila osnovanu Žalbu GP Krajina koja je imala čak 11 000 000 maraka nižu ponudu od firme iz Beograda kojoj je ministar zdravlja Dragan Bogdanić povjerio posao mimo zakona.
Zanimljivo je da su plakati napisani ćirilicom, ali umjesto srpske riječi kancelarija koristi se hrvatska riječ „ured“.

Nebojša Vukanović