palpal

Зашто касне плате фудбалерима Леотара

Шта се догађа у Фудбалском клубу Леотар, који је ове године на необичан начин умјесто Крупе на Врбасу, ушао у Премијер лигу? Шта је узрок серије лоших резултата и зашто поново касне плате играчима и стручном штабу, већ од старта сезоне. Преносим у цјелости текст Ђорђа Вучинића..

Када је у питању ФK “Леотар”, лијепа вијест је, нажалост, право чудо. Иако су фудбалери сезону стартовали срцем уз побједу над Радником и ремијем у Бањалуци, резултати су из кола у коло били све лошији. Фудбалери су припреме започели 19. јуна, када им је исплаћена једна заостала плата из претходне сезоне, међутим за ову сезону примили су само ЈЕДНУ плату.

Kако је могуће да у клубу нема новца кад је готово цијели грант за спорт у буџету града Требиња посвећен фудбалском клубу, науштрб свих осталих спортских колектива. Упркос најавама да ће многи привредници уложити новац у фудбалски клуб, играчи за три мјесеца примили су само једну плату, уз велики упитник када ће и да ли ће наредна плата стићи.

Питам се шта ће бити са женским и мушким рукометним и кошаркашким клубом, те какве би они успјехе постигли да је уложено макар пола средстава колико је “прогутао” фудбалски клуб, а посебно горак укус остаје због пребацивања готово пола милиона за крпљење дугова без улажења у питање како су настали и ко их је направио, те макар позивања на одговорност онога ко је “аминовао” такве нечасне радње.

У томе “и јесте цака”, јер “врана врани очи не вади”, а наравно да сам себе нико неће “ослијепити”.

ФK “Леотар” се налази на 10. мјесту на табели, а уз овакав однос према играчима, друга лига је јако близу. Осим што нису примили плате, играчи нису добили ни премије од освајања Kупа РС са почетка јуна ове године, а ради се о 20.000KМ, 10.000KМ од ФСРС, те обећаних 10.000KМ од стране градоначелника Мирка Ћурића.

 

Ђорђе Вучинић