Зашто је само БНТВ уз Давида?

Трагична смрт Давида Драгичевића, врло вјероватно убиство које се догодило на бањалучким улицама у раним јутарњим часовима, потресла је Републику Српску и БиХ. Грађани су узнемирени трагичним догађајем, нарушеном безбједносном ситуацијом и лошим радом институција Републике Српске. Успавани грађани напокон су се пробудили, показали колективну свијест, одговорност и жељу за правдом. Скоро мјесец дана сваку вече у Бањалуци на Тргу Крајине се одржавају окупљања грађана који траже истину и правду, расвјетљавање случаја и откривање имена Давидовиг убица. Ипак да није БН телевизије, те друштвених мрежа и портала које не контролише режим, грађани Српске не би знали за ова масовна и упорна вишедневна окупљања грађана.                              

Поставља се питање зашто РТРС и АТВ не извјештавају о овом догађају, због чега игноришу масовна спонтана окупљања грађана? Зар није интерес јавности да се утврди истина, открију имена евентуалних убица и њихових саучесника, те расвијетли због чега је врх полиције Републике Српске покушао обманути породицу настрадалог младића и јавност да је покојни Давид лопов који је извршио самоубиство? Због оваквог скандала, покушаја обмане, подметања и заташкавања, не само инспектори који воде случај, већ цјелокупан врх полиције на челу са министром Драганом Лукачем и директором Ћулумом требали би да поднесу оставке, и тако омогуће да се случај расвијетли до краја.                                                                    

Нажалост РТВ БН је остала једина слободна и неокупирана телевизија у Републици Српској, која покрива сигналом читаву територију, на којој се још може чути истина и видјети стварно стање у нашој држави. Прећуткивање истине, манипулисање гледаоцима, оштра цензура, скривање протеста и других важних догађаја, представља издају грађана и срамно понашање појединих телевизијских кућа које су у служби режима.                                            

О РТРС је сувишно трошити мастило, али од како је тајкун Слободан Станковић формално купио АТВ у корист режима, особа из сјенке и владајуће олигарихије, примјетан је велики заокрет у извјештавању и уредничкој политици ове телевизијске куће. АТВ се нажалост постепено претвара у други канал РТРС-а, а бојкот и цензурисање информација у случају покојног Давида Драгичевића, уз све снажнију промоцију режиму, огољавају стварно стање. Ма колико притиском, куповином, уцјенама и цензурисањем покушали убити истину и информацију, она је ипак неухватљива и на крају ће процурити и доћи до читалаца. Ипак

Небојша Вукановић