Зашто ХЕТ у кризи баца 350 000 на премазивање бетона?

Хидроелектране на Требишњици одабрале су требињску фирму АБВ систем као јединог понуђача, за посао премазивање и стабилизације бетона на базену у Бреговима, вриједан око 350 000 марака (298 000 КМ плус ПДВ). Није јасно зашто се у договореним набавкама увијек јавља само један понуђач, и зашто ХЕТ у вријеме велике кризе баца 350 000 марака за „премазивање и стабилизацију“ бетона а Управа је приморана да узима кредит како би исплатила плате и текуће трошкове, јер је обустављена производња струје и рад турбина у Плату?

Није јасно чиме то ХЕТ премазује бетон, па ће радови коштати вртоглавих 350 000 марака, и каквој се то тобожњих стабилизацији ради!? Ако је у питању реконструкција, како то пишу требињски портали, зашто није расписан конкурс за реконструкцију базена, након урађеног пројекта, већ тендер о некаквом премазивању!?

Радови су почели након што сам на БН радију поставио питање зашто се бацају силни новци на премазивање у вријеме велике кризе ХЕТ-а, а можда је један од разлога пукотине на Олимпијском базену „Бање“, јер је питање како ће он љетос функционисати, и да ли ће фамозна пур-пјена Луде ђеда Филипа држати воду и велики притисак. Пуно је питања која траже одговоре, а након што сам снимио рекордан ниво воде у Билећком језеру, челници ХЕТ-а покушали су не ушто да одговоре на једно, и умире грађане који су узнемирени због неодговорног понашања. Руководство ХЕТ-а је бахато и сматра да се никад неће поставити питање одговорности, али нису свјесни да се власти и времена мијењају.

 

Небојша Вукановић