Zašto ćute patriJote i rusofili?

Dodikov novi kopernikantski zaokret nije iznenadio mnoge, jer sam upravo ovakav rasplet, poniženje i izdaju mjesecima najavljivao, a nažalost do detalja sam sve pogodio i pokazalo se bio u pravu, jer odlično poznajem mentalni sklop beskrupuloznog makijsveliste, korumpiranog podlog manipulatora i izdajnika.

Ne iznenađuje takođe ni podrška pobratima, beogradskog glumca, demagoga i rekovalescenta, jer kako je Dodik danas „pobijedio“ Bakira i Komšića, tako su Vučić i Marko Đurić u Briselu „pobijedili“ Tačija i Haradinaja sa 5 : 0, pa sad ne može ni čokolada proći na sjever Kosova.

Podrška američke ambasade u Sarajevu, koja je javno podržala slanje ANP iz BiH Predsjedništva u Brisel, odagnala je sve sumnje i pokazala sve i nevjernim Tomama. Problem je samo što su naprasno ućutale velike patri(J)ote, srbende i rusofili, razne „časti“ otadžbine, zavjetnici, noćni i dnevni vukovi, analitičari i plaćenici koji su godinama za sinekuru trovali i kontaminirali javnost pričama o izdajnicima, bakirovcima, poturicama… Što ćute sad miševi, neka izađu iz svojih rupa i brloga, kažu svoje mišljenje o današnjoj velikoj kapitulaciji i izdaji, pa se vrate u rupe, gdje im je i mjesto ..

Nebojša Vukanović