Зашто ћуте Пантелија Савчић и БОРС

Вијест о формирању новог Савјета министара БиХ, слању АНП-а преименованог у тзв „Програм реформи“ у сједиште НАТО-а у Бриселу и понижавајућа капитулација Манџуријског кандидата и велеиздајника Милорада Додика одјекнула је у цијелом региону и постала ударна тема у готово свим медијима. Бошњаци, странци и Хрвати ликују, јер су остварили стратешки циљ, многи су изнијели свој став и мишљење, а упадљиво је да ћути само Борачка организација Републике Српске, посебно њен први човјек Миломир Савчић, који све више сличи на свог претходника Пантелију Ћургуза, само нема бркове.

Зашто ћуте БОРС и Савчић, и зашто не изнесу свој став и мишљење о незаустављивом путу БиХ у НАТО, који је управо против њих, бораца Војске Републике Српске, први пут употријебио  изводио борбена дејства!? Како то да су борци имали храбрости да се супроставе НАТО-у и оборе прве авионе НАТО-а, а сада њихову представници не смију да зуцну и изнесу став о срамној капитулацији велеиздајника Милорада Додика и његових сатрапа петоколонаша!? Чиме то Додик и власт држе у шаци Миломира Савчића и челнике БОРС-а па су напрасно ућутали, ставили главу у пијесак када су у питању суштински проблеми и издали интересе борачке популације и цијеле Републике Српске!? Они морају бити свјесни да је прећутна подршка једнака, или чак и гора, од срамних потеза велеиздајника, јер се сада не смије, због мрвица, дилова, страха, синекура или уцјена, стављати глава у пијесак и препустити издајнику да обезвриједи и уништи оно за што је 25 000 Савчићевих сабораца дало живот.

Није српски ћутати, нити оглашавати се око маргиналних тема којима се не замјера или додворава властима, попут писама министру Драгану Мектићу. Ако су уцијењени или купљени, челници Борачке организације Реублике Српске требали би поднијети оставке, ако имају имало части и образа, и престати да својим срамним ћутањем о суштинским борачким и националним питањима срамоте своје саборце, народ и борачку популацију.

 

 

Небојша Вукановић