Zašto ćute Boračka i Naseljeđe?

Prošlo je već 5 dana kako sam objavio tekst o političkom mobingu nad djecom poginulih boraca Vojske Republike Srpske i kako je se Saša Borjan izbucao svoju diplomu, a Boračka organizacija grada Trebinja i Udruženje „Nasljeđe“, koje je navodno osnovano sa ciljem da se poboljša položaj djece i porodica poginulih boraca, i dalje glasno ćute i tako prećutno podržavaju grube zloupotrebe vlasti. Da li ih je strah vlasti i mentora, i boje li se da će zbog osude sramnih poteza vlasti i javnih poniženja porodica poginulih boraca izgubiti neke sitne privilegije!?

Da li Nasljeđe čuva i reaguje samo kada su u pitanju djeca poginulih boraca koji su članovi SNSD-a i vladajuće klike, i da li je Udruženje osnovano kako bi štitilo svu djecu poginulih boraca, ili da bude pomoćni organ vlast slikajući se po potrebi sa lokalnim moćnicima? Da li će čelnici Nasljeđa i Boračke organizacije danas doći pred spomenik i bar tako osuditi sramno i kabadahijsko ponašanje lokalnih vlastodržaca?!

Ćutanje Boračke organizacije o ključnim problemima u našem društvu, kako u Trebinju tako nažalost i u mnogim drugim opštinama i cijeloj Republici Srpskoj, samo je vrh ledenog brijega.

Nažalost nedostojni Pantelija Ćurguz nije jedini koji je zloupotrijebio Boračku organizaciju za lične interese, i puno je raznih Ćurguza u BORS-u širom Srpske. Nažalost dočekali smo da u Trebinju rukovodstvo Boračke organizacije inženjeringom biraju dezerteri, i ona je nažalost već duže vremena pretvorena u servis vlasti i ignoriše brojne probleme boraca  kako bi pojedinci na čelu organizacije dobili neku nagradu. To je razlog zbog čega Boračka uporno ćuti i gleda kako se dezerteri, kriminalci i i ratni profiteri svete borcima i njihovim porodicama. Čelnici Boračke organizacije u Trebinju i ne kriju politički angažman i bliskost sa vlastima, što potvrđuju i fotografije gdje su skupa zagrljeni sa Lukom Petrovićem u Svadbenom salonu Afrodita tokom njegove pobjede na lokalnim izborima 2016. godine, što je samo jedan u nizu dokaza da su učestvovali u njegovoj kampanji! Jasno je da su na taj način prekršili Statut BORS-a i podijelili borce, pa njihovo današnje ćutanje o dr Borjanu i ostalim žrtvama režima predstavlja samo nastavak služenja svojim mentorima i zloupotrebu Boračke organizacije koja je osnovana kako bi štitila demobilisane borce i njihove porodice, a ne vlast i korumpirane političare. Ćutanje povodom mobinga nad dr Borjanom samo je jedan od primjera procesa ćurgizacije BORS-a koji se mora zaustaviti.

 

Nebojša Vukanović