Zašto crvena kuka i motika brani babu Biljanu i napada Radovana?

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, već da svaka zvijer pokaže svoj trag. Od Nade Tešanović do Milice Marković, sva crvena kuka i motika, dvorski mediji i portali digli su se da brane zlu baba Biljanu, izdajnicu srpskog naroda i preteču svih savremenih papaka i izdajnika. Biljana je mislila da će izdajom, zabijanjem noža u leđa rukovodstvu Republike Srpske i saradnjom sa zapadnim silama spasiti svoju glavu i ostati predsjednica, ali je prvo narod kaznio nju i Dašak svježine  na izborima 2001. godine, a potom su je potrošenu njeni mentori ponizili i bacili u tamnicu. Umjesto da ćuti i bar pokaže osjećaj stida i kajanja, zbog izdaje, priznanja krivice, podjela i svog zla koje je nanijela srpskom narodu, zla baba Biljana nastavlja da zabija nož u leđa, napada, optužuje i vrijeđa prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Koji je njen motiv da otežava Radovanovu odbranu i napada zatočenog čovjeka, kome se nepravedno sudi jer je stao na čelu srpskog naroda u teškim vremenima i spriječio ponavljanje pokolja iz 1941. godine? Monstruozne optužbe i uvrede na račun Radovana Karadžića, tvrdnje da je namjeravao da pobije članove njene porodice, da je bio naivni pjesnik, kriminalac, kockar, govore o velikoj mržnji i zlu koje i u poznim godinama izbija iz senilne zle starice koja je Srbima u Republici Srpskoj nanijela veliko zlo. Umjesto da pomogne odbranu prvog predsjednika Republike Srpske, bez čije podrške i prijedloga nikada ne bi ni bila član Predsjedništva BiH a potom i predsjednica Srpske, Biljana napada haškog sužnja koji nema priliku da odgovori na njene laži i uvrede.

Radovan Karadžić je u teškim vremenima i okolnostima izdržao sankcije na Drini i bombardovanja NATO-a, odolio velikim pritiscima i sa svojim narodom i vojskom izvojevao najveću pobjedu u našoj  novijoj istoriji izborivši se za međunarodno priznanje Republike Srpske u Dejtonu. Ako ništa drugo, bar zbog toga i činjenice da je stao na čelo nacionalnog pokreta, organizovao i odbranio srpski narod u BiH u teškim vremenima, svaki građanin Republike Srpske bi trebao da sa poštovanjem govori o njemu. Nažalost neki izrodi, i oni kojima je mnogo u životu valjao, uporno ga napadaju, pokušavaju da ga ponizr i diskredituju a da možda nisu ni svjesni da tako čine veliko zlo srpskom narodu i Republici Srpskoj.

Činjenica da Milica Marković i Nada Tešanović grčevito brane Biljanu i njene istupe u javnosti jasno pokazuje da SNSD i Dodik i dalje zabijaju nož u leđa Radovanu,  i da nisu odustali od svoje stare politike i stavova o Radovanu Karadžiću. Podsjetimo da je Dodik u više navrata optuživao u sarajevskoj štampi Radovana da je ukrao 35 miliona iz banke, da je zločinac i kriminalac koji treba da se preda Haškom tribunalu, a otvorena podrška Biljani i njenim novim teškim uvredama i prozivkama Radovana Karadžića pokazuje da vuk dlaku mijenja al ćud nikad. Dodik je prije par godina u javnosti promijenio priču o Radovanu kako bi doveo u zabludu neke iskrene patriote, ali orkestrirani napadi u poslednje vrijeme na prvog predsjednika Republike Srpske pokazuju svo licemjerstvo vlasti koja umjesto da pomogne odbranu zabija nož u leđa našim ratnim vođama. Zla baba Biljana je stvorila Milorada Dodika i njegov nakaradni sistem, a uz to je i tetka prvog režimskog pretorijanca i sinekure Miroslava Lažanskog, pa je burna reakcija režima očekivana, i pokazuje da sam metu pogodio u središte.

Baba Biljana na sreću ne predstavlja ženski rod, i šizogeno spinovanje javnosti besmislenim konstrukcijama da sam uvrijedio sve žene jer sam Biljanu Plavšić nazvao zlom babom i devijantnom osobom  pokazuje samo nemoć režima, njegovih medija i sinekura. U tekstu nisam uopšte ni pomenuo Željku Cvijanović, i uopšte ne znam zašto se neko prepoznao i uvrijedio. Svaki dan kritikujem Dodika i Luku, jer smatram da nas vode u ambis i provaliju, i niko u tome nije prepoznao napade na cijeli muški rod. Zašto se kritike na račun jedne senilne i pokvarene starice poistovjećuju sa ženskom populacijom, jer sam ja samo ukazao kakvu je štetu ona nanijela Srbima, od priče o žrtvovanju 6 miliona Srba do priznanja krivice i strašne izdaje. Ne daj Bože da više ikada na čelo Srba dođu devijantne osobe kakve su Živko, Dodik i Biljana, Alijina tri ljiljana, kako ih je nekad opjevao Nikola Špirić.

Drago mi je da je Milkica Milojević primijetila, a RTRS prenio, da nikada nismo imali ženu kao ozbiljnog kandidata za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske, jer su na taj način čak i režimski mediji javno priznali da je Željka Cvijanović neozbiljan kandidat, i da će ponovo doživjeti težak poraz na predstojećim opštim izborima.

 

Nebojša Vukanović