palpal

Zasjede za pljačku naroda!

Vlast samo smišlja načine i priliku kako da zavuče ruku u džep građana, napiše neku kaznu i oglobi narod, a najbolji primjer je penzioner iz Odžaka kod Nevesinje koji je platio 500 maraka jer je malo prikasnio u predaji mlijeka u laktofiz. Na obične policajce vrši se stalan i veliki pritisak da pišu kazne, i nije krivica za globljenje naroda na njima, koji se trude da savjesno rade posao, već na Lukaču, čelnicima MUP-a i Vlade koji uporno pokušavaju da ceh za njihovo rasipništvo, luksuz i sporne namještene poslove ide na teret najsiromašnijih.

Kako sam i najavio i upozorio građane Hercegovine, juče je bila velika akcija pisanja kazni zbog nenošenja maski i rukavica, najgore su prošli Bilećani i Gačani.  Iako su stari drumovi odavno dotrajali, radari i rameri su stalno po putevima, dobro sakriveni iza nekog žbuna, drveta, totema benzinske pumpe, čekaju kad će neki vozači da prekorači brzinu pa da mu se napiše kazna i dopuni budžet.

Mnogo bi bilo korisnije da umjesto novac na ramere i radare, vlast napokon utroši na sanaciju pohabanih krivih hercegovačkih drumova koji su, bez konkurencije, najlošiji u Evropi. Ne treba globiti narod i sirotinju za sitne prekršaje, već krenuti sa vrha, napraviti prave zamke i gvožđa, pohapsiti krupne kriminalce na vrhu vlasti i sistema, vratiti stotine miliona koje su otete od naroda, pa ne bi bilo rupa u budžetu, a onda bi narod bio puno disciplinovaniji jer se uvijek ugleda na vođe jer sa vrha zavodi red i pravda.

 

Nebojša Vukanović