Zar stanovima nije kupljena vila?

Dodik-vila.PNG

Zar stanovima nije kupljena vila?

Niko nije imao isplativiju investiciju od Milorada Dodika kada je kupio dva stana od po 77 kvadrata u Beogradu. Čim zagusti i pojavi se informacija o novim nekretninama, investicijama i većim transakcijama, Dodik povuče iz rukava stanove i pomoću njih pravda investicije.
U moru vijesti koje se nižu kao na traci, mnogi su zaboravili da je još 2009. godine, kada se u medijima prvi put pojavila informacija o kupovini vile na Dedinju, Dodik poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske i javnosti govorio da je novac za kupovinu vile obezbjedio prodajom dva svoja stana u Beogradu, te dijelom iz kredita.

Postavlja se logično pitanje kada je Dodik prodao stanove? Da li sada ili 2007. godine kada je sa komšijom i direktorom NERS-a Aleksandrom Obradovićem kupio vilu na Dedinju, isti dan kada je sa ČEZ-om komšijom potpisao Ugovor i položio kamen temeljac za novu termoelektranu u Gacku?

Iskreno sumnjam da su dva sporna stana u Beogradu uopšte prodata, jer za Dodika novac od prodaje stanova predstavlja siću i sitan bakšiš, i ne vidim da postoji bilo kakav važan razlog i finansijska kriza zbog kojeg bi Dodik prodavao svoje stanove. Sve povezane firme unutar porodice, od „voćnjaka“ do „Agapea“, su stabilne i dobro posluju, i ne treba im svjež kapital za održavanje tekuće likvidnosti. Stambeni, finansijski, poslovni i svi ostali životni problemi za „običnog čovjeka“ su davno riješeni na svjetskom nivou, i novac od famoznih beogradskih stanova ne predstavlja ništa za „Porodicu“.

Vrijeme je najbolji sudija, ono sve pokaže. Tako ćemo vremenom dobiti odgovore na brojna pitanja, pa i na sporne kupovine i prodaju vila, stanova, voćnjaka, robnih kuća, preduzeća, isto kao što smo naknadno saznali koje su patriote i stvaraoci iza kulisa u ratu trgovali naftom, cigaretama, kafom i drugom robom…

Nebojša Vukanović