palpal

Zar stanovima nije kupljena vila

Dodik-vila.PNG

Zar stanovima nije kupljena vila?

Niko nije imao bolju i isplativiju investiciju od Milorada Dodika kada je kupio dva stana od po 77 kvadrata u Beogradu. Čim zagusti i pojavi se informacija o nnovim ekretninama, većim transakcijama i prilivima novaca, Dodik povuče stanove i pomoću njih pravda investicije i prihode.
U moru vijesti koje se nižu kao na traci, mnogi su zaboravili da je još 2009. godine, kada se u medijima prvi put pojavila informacija o kupovini vile na Dedinju, Dodik poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske i javnosti govorio da je novac za kupovinu vile obezbjedio prodajom dva svoja stana u Beogradu, te dijelom iz kredita.

Postavlja se logično pitanje kada je Dodik prodao stanove? Da li sada ili 2007. godine kada je sa komšijom Aleksandrom Obradovićem kupio vilu na Dedinju isti dan kada je sa ČEZ-om o komšom potpisao Ugovor i položio kamen temeljac za RiTE Gacko 2?

Iskreno sumnjam da su dva sporna stana u Beogradu i sada uopšte prodata, jer za Dodika novac od prodaje stanova predstavlja siću i sitan bakšiš, i ne vidim da postoji bilo kakav razlog zbog kojeg bi Dodik prodavao svoje stanove. Sve povezane firme unutar porodice, od „voćnjaka“ do „Agapea“, su stabilne, dobro posluju, i ne treba im svjež kapital za održavanje tekuće likvidnosti.

Vrijeme je najbolji sudija, ono sve pokaže. Tako ćemo vremenom dobiti odgovore na brojna pitanja, pa i na sporne kupovine i prodaje vila, stanova, voćnjaka, robnih kuća, preduzeća, isto kao što smo naknadno saznali koje su patriote i stvaraoci iza kulisa u ratu trgovali naftom, cigaretama, kafom i drugom robom…

Nebojša Vukanović