palpal

Zapisnik sa Glavnog ročišta sa Dejanom Taranom

Juče je u Osnovnom sudu u Trebinju održano višesatno Glavno ročište po tužbi Dejana Tarane, trebinjskog Rona Džeremija, protiv Nebojše Vukanovića. Tarana je odustao od svjedočenja njegove supruge, kako bi po njegovim riječima izbjegla stresne situacije, mada nakon saznanja da je u drugom stanju ne bih svakako ni postavljao bilo kakva pitanja i dovodio u neprijatnu situaciju, u koju je nepotrebno gurao njen suprug.  Tokom ispitivanja Tarana je izbjegao da odgovori na većinu mojih pitanja, branio se ćutanjem, iako je on napadač koji je podnio tužbu. Na suđenju je saslušan i vještak Dragan Jovanović, psihijatar i profesor na Medicinskom fakultetu u Foči, koji je, između ostalog, izbjegao da odgovori na pitanje da li bi napisao isti nalaz i navodno štitio ugled osobe da je, kojim slučajem, tužilac oskrnavio, javno ponizio i istjerao golu iz kuće njegovu kćerku kada je imala 16 godina!?

Juče sam potpuno razbio smiješnu tužbu u paramparčad, i ma koliko se trudile sudije, vjerujem da ne mogu naći nikakav način i izgovor da donesu osuđujuću presudu, koja treba da se donese 1-og jula. Borba se uskoro nastavlja, a u narednih 15 dana su zakazana nova 3 ročišta po tužbi gradonačelnika Mika dr Ćurića, te dvije po tužbama nadvojvode Ilije Tamindžije.

Na fotografijama koje objavljujem možete pročitati Zapisnik sa jučašnjeg Glavnog ročišta i pročitati kako je tekao tok suđenja.