palpal

Записник са Главног рочишта са Дејаном Тараном

Јуче је у Основном суду у Требињу одржано вишесатно Главно рочиште по тужби Дејана Таране, требињског Рона Џеремија, против Небојше Вукановића. Тарана је одустао од свједочења његове супруге, како би по његовим ријечима избјегла стресне ситуације, мада након сазнања да је у другом стању не бих свакако ни постављао било каква питања и доводио у непријатну ситуацију, у коју је непотребно гурао њен супруг.  Током испитивања Тарана је избјегао да одговори на већину мојих питања, бранио се ћутањем, иако је он нападач који је поднио тужбу. На суђењу је саслушан и вјештак Драган Јовановић, психијатар и професор на Медицинском факултету у Фочи, који је, између осталог, избјегао да одговори на питање да ли би написао исти налаз и наводно штитио углед особе да је, којим случајем, тужилац оскрнавио, јавно понизио и истјерао голу из куће његову кћерку када је имала 16 година!?

Јуче сам потпуно разбио смијешну тужбу у парампарчад, и ма колико се трудиле судије, вјерујем да не могу наћи никакав начин и изговор да донесу осуђујућу пресуду, која треба да се донесе 1-ог јула. Борба се ускоро наставља, а у наредних 15 дана су заказана нова 3 рочишта по тужби градоначелника Мика др Ћурића, те двије по тужбама надвојводе Илије Таминџије.

На фотографијама које објављујем можете прочитати Записник са јучашњег Главног рочишта и прочитати како је текао ток суђења.