palpal

Закон ОМЕРТЕ – зашто ћути Шудо Симовић?

Срђан Симовић звани Шудо био је прави војник Партије који је вриједно радио, подметао леђа и главу и у претходних 6-7 година, био десна рука Луки у Партији. Да би се показао као важан и лојалан, радио је дан и ноћ, обилазио све мјесне одборе у граду, врбовао људе, ситним уступцима и обећањима купио гласове. Заслужан је за добар дио резултата Партије у подледњих неколика изборна циклуса у Требињу а на рачун тога удомио је неколико својих блиских пријатеља на шефовска мјеста те себи намјестио добро плаћена мјеста у електро-енергетском сектору.

Помислио је у једном тренутку да је моћан и да може да буде кандидат за посланика 2022 године, обзиром да има мало залеђине и у Бањалуци, преко Биље Бокић, и ту је, по мојим сазнањима, настао проблем у односима са Дон Луком. Симовићу је недавно постављена експлозивна направа под аутомобил у дворишту куће, која се требала активирати преко огрлице за ловачке псе, а сада полиција треба да утврди ко стоји иза овог терористичког акта, зашто Шудо ћути, повукао се из јавности и није дошао на сједницу градске Скупштине?

Док је Шудо вриједно радио у Партији, Лука је на другој страни вриједно радио на материјалним добрима која ће му бити потребна послије губитка власти… Док су хацијенду на Загори углавном правили мали директорчићи и послушници како би му се додворили, биснис је градио са два одана човјека. По мом мишљењу и сазнањима то су Лазо Брковић и његова фирма Сегмент, која је добила милионе на тендерима у протеклих десетак година, те Милутин Мастиловић.

 

Како функционише систем показује чувени тржни центар КОРТ вриједан неколико милиона, који је саградио Брковић и СЕГМЕНТ. Узет је  кредит и купљено земљиште од Града Требиња, који је муњевито измијенио Регулациони план, а јавна предузећа су по мојим сазнањима одрадила све  шта су требала? Према мојим сазнањима и мишљењу дон Лука има добар интерес од изградње објекта, а неко тврди да се профит дијели на пола.

И прије завршетка радова све је одмах издато на 10 година KОРТ маркету, иза којег стоји Тегелтија, а град се потрудио да помогне и суфинансира  пројекат набавкама за Пензионерску продавницу у износу од скоро 400 000 марака, те дозволи некажњену сјечу дрвећа и градског парка. Баш лијепа и уносна инвестиција, нема шта.

Друга особа од повјерења је одборник СНСД-а Милутин Мастиловић и неколико великих бизниса, у којима Луке нема нигдје формално у папирима, од вјетроелектране, гдје су партнери са Носовићем из Билеће, па Драго  Паповић из Гацка који је раније био власник Херцег телевизије), па онда ХЕРЦЕГ ТВ и ресторан, гдје су исти сувлансици осим Носовића. Паповић ускоро почиње да прави зграду у бившој касарни као дио пакета и договора у вези продаје Херцег телевизије.

Дозволу за градњу РТВ дома Херцег телевизије дао је био Славко Вучуревић, камен темељац започет је у септембру 2016. године, али је Лука све стопирао после избора. Касније је пала велика нагодба, Херцег ТВ је продата а умјесто РТВ дома градиће се стамбена зграда. Лука је пред нову годину другара и партнера Милутина  Мастиловића  почастио директорским мјестом у Електро-Херцеговини као добром основом за парламентарне изборе 2022 године, јер је то јавно предузеће које покрива скоро цијелу изборну јединицу 9, и добра је база да се муљењем, корупцијом и незаконитим пословима купи посланички мандат.

Припреме за продају Електропривреде Републике Српске нажалост иду по плану а Лука безпоговорно слуша инструкције које добија из Србије, за заузврат му је обећано да ће га удомити на неку од директорских функција приватизованог ЕПРСа. Јуче је одржана представа са Ђокићем, како би се јавности замазале очи и прикрили ужасни резултати рада и тајни планови, али морају бити свјесни да ће отпор бити снажан и да ћу настојати да подигнем куку и мотику како би спријечио продају последњег ресурса Републике Српске.

Када се све повеже јасно је зашто је „мали“ Шудо испада из комбинације за 2022 годину. Он  тога није ни свјестан и не зна да је Луки важнији бизнис и све остало од Партије.  При том се још боји губитка избора 2022 године, па све ради да посланички имунитет обезбиједи  себи, шури Илији  и Мастиловићу 2022 године. То ће бити и најбољи залог да завјет шутње у свим комбинацијама и пословима  буде испоштован.

Ускоро наставак ..

 

Небојша Вукановић